5 засобів для догляду за тілом, без яких можна обійтися

14.09.2023 09:12

5 засобів для догляду за тілом, без яких можна обійтисяШкіра тіла так саме потребує догляду, як і шкіра обличчя, але це ще не означає, що для того, щоби забезпечити цей догляд, вам потрібна якась велика кількість продуктів. Для того, щоби шкіра вашого тіла була завжди в гарному стані, достатньо кількох базових засобів, таких як гель для душу, зволожувальний крем і скраб, а ось без багатьох додаткових засобів, які так старанно намагаються продати виробники, цілком можна обійтися. Ось п’ять прикладів засобів для догляду за тілом, які насправді не так уже й потрібні.

Спеціальні зволожувальні засоби для різних частин тіла

Якщо у вас немає якихось специфічних проблем зі шкірою, вам потрібні два, максимум три зволожувальні засоби: для обличчя та шиї, для шкіри навколо очей і для решти тіла. Зазвичай немає сенсу купувати спеціалізовані креми для всіх частин тіла, таких як руки, ноги, лікті тощо. Одна пляшка хорошого лосьйону або баночка універсального крему для тіла зробить свою роботу та заощадить ваші гроші. Звісно, якщо у вас сохнуть руки, варто також тюбик крему для рук, щоби носити його із собою, але мільйон різних зволожувальних засобів вам точно не потрібний.

Антицелюлітні засоби та засоби для підтягування шкіри тіла

Целюліт — це природне фізіологічне явище, яке зустрічається у 85–98 % жінок у постпубертатному віці. Це не патологія; це нормальна, природна зміна у вашому тілі, спричинена різними факторами, від спадковості та гормонів до способу життя. І із целюлітом мало що можна зробити. Креми, лосьйони та інші продукти, які нібито борються із целюлітом, просто зволожують шкіру та на деякий час покращують мікроциркуляцію. Це може допомогти зробити целюліт менш помітним, але результат буде дуже короткочасним.

Продукти для видалення розтяжок

Засоби для видалення розтяжок ще менш ефективні, ніж засоби від целюліту. Якби вони справді працювали, ні в кого у світі вже не було б розтяжок. Розтяжки — це різновид рубців, і немає безрецептурних засобів, які б змусили рубцеву тканину зникнути назавжди. Креми та лосьйони, які обіцяють зробити розтяжки менш помітними, просто активно зволожують шкіру. На добре зволоженій шкірі розтяжки справді менш помітні, але для активного зволоження не потрібен якийсь спеціальний засіб, підійде ваш звичайний зволожувальний крем або косметична олія.

Крем для гоління

Крем для гоління полегшує ковзання леза по шкірі, допомагаючи покращити результат гоління і запобігти подразненню. Але, можливо, у вашому арсеналі вже є засіб, який може виконати цю роботу замість крему або піни для гоління. Під час гоління можна використовувати гель для душу, органічне оливкове мило або навіть кондиціонер для волосся, щоби пом’якшити волосся та допомогти бритві ковзати.

Засоби, що вповільнюють ріст волосся

Засоби для уповільнення росту волосся, відомі як інгібітори росту волосся, — це креми, лосьйони, сироватки або спреї, які мають уповільнити ріст волосся після епіляції. Насправді більшість таких продуктів просто містять інгредієнти, які роблять волосся тоншим і м’якшим, створюючи ілюзію уповільненого росту. Є продукти, які справді зменшують ріст волосся, але вони а) продаються за рецептом та б) призначені лише для використання на обличчі. Лосьйони для тіла, які нібито сповільнюють ріст волосся, насправді не мають помітного ефекту.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1026