5 переваг відмови від макіяжу

15.09.2023 09:08

5 переваг відмови від макіяжуДеякі жінки роблять макіяж, щоби приховати недоліки, деякі — тому що він додає їм впевненості в собі, а деякі просто люблять купувати та пробувати нову декоративну косметику. Але деякі жінки не бачать сенсу в мейкапі — і це теж валідна позиція. Якщо вам здається, що нанесення макіяжу кожен день — це важка робота, задумайтеся про те, щоби відмовитися від нього, тим паче, що у відмови від мейкапу є щонайменше п’ять переваг.

Ваша шкіра стане чистішою та здоровішою

Навіть високоякісна декоративна косметика може заважати шкірі дихати та блокувати пори, спричиняючи чорні цятки та прищі. Відмовившись від макіяжу, ви незабаром помітите, що ваша шкіра стала чистішою та більш сяючою. Звичайно, відмова від мейкапу не допоможе магічним чином розв’язати всі ваші проблеми зі шкірою, але точно сприятиме її здоров’ю.

Ви заощадите час і гроші

Хороша декоративна косметика може коштувати досить дорого, тому, якщо ви припините її купувати, ви заощадите значну суму грошей. Ми впевнені, що ви й без наших порад придумаєте, що робити із цими грошима, але дозволимо собі все-таки дати одну пораду. Використайте ці гроші на придбання високоякісних засобів для догляду за шкірою, які збережуть її здоровою та сяючою без макіяжу.

Що стосується часу, тут усе теж цілком очевидно. Після того, як ви перестанете наносити макіяж, у вас буде принаймні одна зайва година вранці, яку ви можете використати, щоби виспатися (до речі, завдяки здоровому сну ваша шкіра виглядатиме краще навіть без макіяжу), зайнятися вранці йогою, більше попрацювати, щоби звільнити час на себе ввечері… Вечірній догляд за шкірою також займатиме менше часу, оскільки вам не потрібно буде знімати макіяж.

Вам не доведеться турбуватися про те, що ваш макіяж зіпсується

Однією з найбільших переваг відсутності макіяжу є те, що вам не доведеться турбуватися про те, що у вас може потекти туш або розмазатися помада. Без макіяжу можна спокійно терти очі, коли вам хочеться спати, дозволяти друзям цілувати вас у щоку — і цілувати їх у відповідь, не ризикуючи залишити сліди від помади, і не боятися плям від макіяжу на одязі.

Ви можете стати більш впевненими в собі

Для деяких людей мотивацією рішення відмовитися від макіяжу є бажання прийняти свої недоліки та навчитися любити себе. Звичайно, це не станеться миттєво, але із часом ви помітите, що більшість людей просто не звертає увагу на ваші маленькі недоліки. Відмова від макіяжу — це крок до того, щоби пізнати себе, оцінити те, чим вас обдарувала природа, почуватися впевненіше за будь-яких обставин.

Це краще для довкілля

Багато косметичних компаній тестують свою продукцію на тваринах. Звичайно, є також велика кількість екологічно свідомих виробників, але в багатьох споживачів просто немає часу та сил на пошуки етичної косметики, і їм простіше відмовитися від використання декоративної косметики, ніж шукати продукцію з позначками vegan та cruelty free.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1022