Як вибрати правильну сироватку для волосся

19.09.2023 09:06

Як вибрати правильну сироватку для волоссяБез сироватки для волосся цілком можна обійтися, особливо якщо у вас здорове волосся, яке не потребує особливого догляду. Але це не означає, що не варто її принаймні спробувати: правильно підібрана сироватка може зробити ваше волосся ще красивішим. Сьогодні ми розповімо, як вибрати правильну сироватку для волосся, щоби ваше волосся отримало від неї максимум користі.

Порада № 1. Визначте, що саме потрібно вашому волоссю

Залежно від їхнього основного завдання сироватки для волосся бувають різних видів. Вони можуть зробити волосся більш слухняним, додати йому еластичності та гнучкості, запобігти ламкості волосся та посіченим кінчикам, зменшити «пухнастість», додати блиску тьмяному волоссю.

Ключ до вибору ідеальної сироватки для волосся — це визначити потреби свого волосся та знайти продукт, який їх задовольнить. Наприклад, якщо у вас кучеряве або хвилясте волосся, можна спробувати сироватку, яка допоможе підкреслити кучері та приборкати кучеряве волосся; якщо ви любите термоукладання, вам потрібна термозахисна сироватка тощо.

Порада № 2. Дуже уважно прочитайте список інгредієнтів

Більшість сироваток для волосся містять силікони — різновид полімерів, які широко використовуються в засобах особистої гігієни. Всупереч поширеній хибній думці, силікони можуть бути дуже корисними для волосся, оскільки вони роблять його м’якшим і більш слухняним, не дають йому пушитися та захищають від негативних чинників довкілля.

Але крім силіконів варто звернути увагу на інші активні компоненти сироваток для волосся. Наприклад, хороша сироватка для сухого волосся має містити рослинні олії, які живлять і зволожують волосся, тоді як сироватки для ламкого волосся та посічених кінчиків зазвичай містять кератин або інші гідролізовані протеїни. Якщо ви не впевнені, що має робити певний інгредієнт зі списку, не соромтеся його погуглити.

Порада № 3. Виберіть правильну текстуру

На жаль, немає нічого ідеального; одним із найбільших недоліків силіконових сироваток є те, що вони можуть обтяжувати волосся. Тому, якщо у вас тонке волосся, вибирайте найлегшу сироватку, яку тільки можете знайти, інакше волосся виглядатиме жирним. Те ж саме стосується і жирного волосся. Щоби після використання сироватки воно не виглядало ще жирнішим, вибирайте дуже легку сироватку й наносьте її лише на кінчики.

Порада № 4. Подумайте про поєднання сироватки з іншими продуктами з тієї ж лінійки

Більшість виробників косметики випускають цілі лінійки продуктів, призначених для задоволення повного спектру потреб у догляді за волоссям, від очищення до зволоження та захисту. При спільному застосуванні ці продукти підсилюють дію один одного, даючи найкращі результати. Отже, якщо ви вже користуєтеся декількома продуктами з однієї лінійки (наприклад, шампунем, кондиціонером і маскою для волосся), перевірте, чи входить до складу цієї лінійки сироватка, і спробуйте додати її до вашого догляду за волоссям, перш ніж пробувати сироватки інших брендів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1019