5 ефективних інгредієнтів у кремах проти зморшок

20.09.2023 09:03

5 ефективних інгредієнтів у кремах проти зморшокСтаріння шкіри — природний і неминучий процес; як би ви не старалися його вповільнити, зрештою у вас з’явилися зморшки. Однак це не означає, що не варто хоча б спробувати. Хоча процес старіння не зупинити, можна спробувати попередити появу передчасних зморшок, але для цього треба вибрати засіб з ефективними активними інгредієнтами. Ось п’ять ефективних інгредієнтів, які використовуються в антивіковій косметиці.

Ретинол та інші ретиноїди

Ретиноїди — це сполуки вітаміну А або сполуки, споріднені вітаміну А. Вони використовуються в медицині для лікування низки захворювань шкіри завдяки своїй здатності регулювати ріст клітин шкіри. У кремах проти старіння ретиноїди зменшують неглибокі зморшки, а також відновлюють шкіру після пошкодження ультрафіолетом. Однак слід пам’ятати, що ретиноїди можуть подразнювати шкіру, тому, якщо ви не впевнені, як ваша шкіра на них відреагує, почніть із низької концентрації.

Гіалуронова кислота

Неглибокі зморшки більш помітні на сухій шкірі, тому, якщо ви хочете зробити їх менш помітними, потрібно підтримувати достатній рівень зволоженості шкіри. Гіалуронова кислота вважається одним із найкращих зволожувальних інгредієнтів завдяки своїй здатності витягувати вологу з повітря та затримувати її в шкірі. Відомо також, що вона стимулює вироблення колагену й у такий спосіб вирівнює шкіру та повертає їй природну пружність і еластичність.

Коензим Q10

Коензим Q10, також відомий як убіхінон, є природною сполукою, яка виробляється організмом людини й бере участь у важливих біологічних процесах, таких як клітинне дихання. При місцевому нанесенні на шкіру коензим Q10 допомагає зменшити окисне пошкодження, спричинене вільними радикалами, і посилює природний захист шкіри, допомагаючи попередити появу передчасних зморшок.

Вітамін С та інші антиоксиданти

Пошкодження вільними радикалами є одним із чинників, що сприяють старінню шкіри. Щоб захистити шкіру від такого роду пошкоджень, вам потрібні антиоксиданти. Вони пригнічують окиснення (хімічну реакцію, яка продукує вільні радикали), тим самим уповільнюючи процес старіння. Популярні антиоксиданти, які використовуються в антивікових кремах, — це вітамін С (аскорбінова кислота), вітамін Е (токоферол), екстракт зеленого чаю, альфа-ліпоєва кислота, кофеїн і коєва кислота.

Пептиди

Пептиди — це короткі ланцюги амінокислот; вони схожі на білки, але менші за довжиною. Певні пептиди можуть стимулювати вироблення колагену в шкірі, покращуючи текстуру шкіри та зменшуючи зморшки. Однак не всі пептидні креми настільки ефективні, як про них стверджують, тому треба вибирати продукти, які пройшли клінічні випробування.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1012