5 ефективних інгредієнтів для відбілювання шкіри

21.09.2023 08:51

5 ефективних інгредієнтів для відбілювання шкіриЄ безліч хімічних речовин, які допомагають боротися з небажаною пігментацією, вирівняти тон шкіри й навіть зробити шкіру на тон-два світлішою. Деякі з них безпечні та ефективні, інші ж можуть завдати шкірі більше шкоди, ніж користі. Пропонуємо список із п’яти інгредієнтів для відбілювання шкіри, які вважаються ефективними та безпечними для використання.

Вітамін С

Вітамін С (аскорбінова кислота) — широко використовуваний інгредієнт для догляду за шкірою завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Він захищає шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів, запобігає передчасному старінню, прискорює вироблення колагену й освітлює шкіру. Однією з найбільших переваг вітаміну С є те, що його можна знайти в багатьох продуктах, які є у вашому холодильнику чи в найближчому продуктовому магазині. Тож вам навіть не доведеться витрачатися на дорогі креми та сироватки, щоб відбілити шкіру; підійде домашня маска для обличчя зі свіжими фруктами.

Альфа-гідроксикислоти

Альфа-гідроксикислоти (AHA) — це клас органічних кислот, які широко застосовуються в хімічних пілінгах. Вони послаблюють речовину, яка утримує мертві клітини шкіри на її поверхні, дозволяючи мертвій шкірі відшаровуватися та відкривати молоду свіжу шкіру. Крім того, AHA допомагають позбутися пігментації та повернути шкірі здорове сяйво. AHA, які найчастіше використовуються в освітлювальній косметиці, включають гліколеву, молочну, лимонну, яблучну та винну кислоту.

Коєва кислота

Коєва кислота виробляється кількома видами грибів. Вона є побічним продукт бродіння рису під час виробництва саке й тому найчастіше трапляється в японських продуктах для догляду за шкірою. Коєва кислота освітлює шкіру, пригнічуючи фермент, необхідний для виробництва меланіну (пігменту, який відповідає за колір шкіри, волосся та очей). Тому, якщо вам потрібно освітлити тьмяну шкіру, спробуйте сироватку з коєвою кислотою.

Екстракт солодки

Екстракт солодки (локриці) отримують із кореня солодцю голого. Він містить хімічну сполуку під назвою глабридин, яка має кілька властивостей, корисних для косметичного застосування. На додаток до своїх антиоксидантних і протизапальних властивостей глабридин пригнічує вироблення меланіну і, отже, відбілює шкіру, надаючи їй свіжого вигляду й сяйва.

Екстракт папаї

Екстракт папаї містить фермент папаїн, який має відлущувальні та освітлювальні властивості. Він ніжніший до шкіри, ніж, наприклад, альфа-гідроксикислоти, що робить його безпечним навіть для чутливої шкіри. Якщо у вас суха або чутлива шкіра, продукти з папаїном є хорошим вибором для досягнення більш світлого та яскравого кольору обличчя.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1010