6 переваг ковошінгу для вашого волосся

26.10.2023 09:02

6 переваг ковошінгу для вашого волосся Ковошінг (ковошинг) волосся — не новий тренд; він давно вже популярний серед власниць кучерявого волосся і стає дедалі популярнішим. Які переваги цієї техніки догляду за волоссям і чи варто спробувати ковошінг саме вам?

Ковошінг — це скорочення від conditioner-only washing, «миття лише кондиціонером», й означає цей вираз саме це, що ви подумали: не використовувати шампунь і мити волосся кондиціонером. Ця техніка допомагає підтримати оптимальний рівень зволоженості волосся та покращує текстуру густого, жорсткого, сухого та кучерявого волосся. Однак якщо у вас тонке волосся, ковошінг, ймовірно, йому не підійде; він може обтяжити таке волосся і позбавити його здорового блиску. Припускаючи, що у вас правильний тип волосся для ковошінгу, давайте дізнаємося, які переваги має ця техніка миття волосся.

Він допомагає утримувати вологу

Кучеряве волосся схильне до сухості, яка призводить до пушіння та ламкості. Шампуні (особливо сульфатні) позбавляють волосся природного захисту у вигляді шкірного сала, яке виробляє ваша шкіра голови, і посилюють проблему. Кондиціонер, з іншого боку, залишає натуральний захист волосся недоторканим і допомагає локонам краще поглинати й утримувати вологу. Як наслідок, ковошінг — чудовий спосіб запобігти пушінню волосся, зменшити його ламкість і запобігти посіченим кінчикам.

Він робить локони та кучері більш чіткими

Не дивно, що ковошінг першими почали практикувати афроамериканки та інші жінки з від природи хвилястим або кучерявим волоссям, оскільки ця техніка допомагає зробити природні локони та кучері більш чіткими завдяки тому, що вони починають краще утримувати вологу. Регулярний ковошінг допоможе вашим локонам виглядати пружними, здоровими та сяючими.

Він запобігає лущенню шкіри голови

Лущення та свербіння шкіри голови зазвичай є ознакою її сухості. Мийні засоби, що містяться в шампунях, можуть позбавити шкіру голови вологи та шкірного сала, що призведе до її лущення. Кондиціонер такого не робить. Якщо у вас є проблема з лущенням шкіри голови, ковошінг може бути саме тим рішенням, яке ви шукали. Однак якщо у вас жирна шкіра голови та сухе волосся, не варто наносити кондиціонер на шкіру голови та коріння волосся.

Він зробить ваше волосся м’яким і слухняним

Від природи кучеряве волосся зазвичай густіше і грубіше, ніж пряме. Ковошінг може зробити такий тип волосся м’якшим на дотик і полегшити розчісування і укладання. Кондиціонер запобігає сплутуванню, завдяки чому за волоссям стає набагато легше доглядати.

Він економить час

Завдяки ковошінгу ви одночасно миєте та кондиціонуєте волосся. Незважаючи на те, що пропуск миття голови економить вам лише п’ять хвилин, іноді зекономити навіть п’ять хвилин дуже важливо. Наприклад, якщо ви ходите в спортзал, ковошінг допоможе освіжити волосся після тренування, коли вам просто потрібно змити піт.

Він робить вас уважнішими до того, що ви наносите на своє волосся

Для ковошінгу не можна використовувати перший-ліпший кондиціонер. Ця техніка працює найкраще, якщо використовувати легкі засоби, які не містять похідних нафти, важких жирів і олій, силіконів та інших інгредієнтів, які можуть обтяжувати волосся. Легкі кондиціонери на водній основі працюють краще, ніж засоби з насиченими формулами та щільною текстурою. Деякі бренди навіть випускають кондиціонери, спеціально розроблені ковошінгу. Підбираючи правильні кондиціонери для ковошінгу, ви звикнете уважніше читати списки інгредієнтів і незабаром почнете це робити з усіма засобами для догляду за волоссям.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/939