4 домашні маски для обличчя із чіа для здоров’я та сяйва шкіри

27.10.2023 09:14

4 домашні маски для обличчя із чіа для здоров’я та сяйва шкіриНасіння чіа — дуже популярний суперфуд через високий вміст ненасичених жирних кислот, а також деяких вітамінів і мінералів. Насіння чіа та олія з нього не лише вживають у їжу, але й використовуються як інгредієнти в косметичних продуктах — як промислового виробництва, так і домашніх. Пропонуємо 4 рецепти масок для обличчя із чіа своїми руками, які ви можете спробувати вдома.

Чіа — це їстівне насіння однойменної рослини, яка належить до роду шавлія (ботанічна назва чія — Salvia hispanica, шавлія іспанська). Насіння чіа є хорошим джерелом вітамінів групи В (тіаміну, ніацину, рибофлавіну і фолієвої кислоти), вітамінів А, С і Е, а також деяких мінералів (кальцію, заліза, магнію, марганцю, фосфору, калію, натрію і цинку). Олія насіння чіа, зі свого боку, багата на ненасичені жирні кислоти, в основному омега-3, омега-6 і омега-9.

Маски для обличчя із чіа забезпечать вашу шкіру необхідними поживними речовинами, зволожать її, зроблять шкіру більш підтягнутою та пружною, запобіжать появі перших ознак передчасного старіння шкіри (тонких зморшок, в’ялої та обвислої шкіри), а також подарують здоровий колір обличчя. Пропонуємо кілька чудових рецептів домашніх масок із чіа, які ви можете спробувати.

Відновлювальна маска з насіння чіа для тьмяної шкіри

Якщо у вас тьмяний колір обличчя і ви хочете його освіжити, варто спробувати відновлювальну маску з насінням чіа. Вона активно зволожує шкіру, знімає подразнення та почервоніння, стимулює синтез колагену та еластину, покращує кровообіг, допомагає позбутися прищів і повертає шкірі здорове сяйво.

Змішайте дві столові ложки насіння чіа з такою ж кількістю води в мисці. Замочіть насіння приблизно на 20 хвилин до отримання гелеподібної маси. Процідіть гель в іншу миску. Додайте чайну ложку меду й добре перемішайте. Потім додайте чайну ложку оливкової олії (або іншої косметичної олії на ваш вибір) і знову перемішайте. Нанесіть суміш на очищену шкіру круговими рухами, залиште на пів години, потім змийте теплою водою.

Зволожувальна маска для обличчя з насіння чіа та зеленого чаю

У цій масці користь насіння чіа доповнюється користю зеленого чаю. Зелений чай є багатим джерелом антиоксидантів, які борються з вільними радикалами та запобігають передчасному старінню шкіри. Нанесення зеленого чаю на шкіру робить її свіжою та омолодженою, допомагає підтримувати оптимальний рівень зволоженості та покращує колір обличчя.

Заваріть дві чашки зеленого чаю і дайте йому охолонути. Додайте дві столові ложки насіння чіа й дайте суміші загуснути (достатньо приблизно 10 хвилин). Додайте три столові ложки меду й добре перемішайте. Нанесіть маску на очищену шкіру й залиште на 10 хвилин, потім змийте теплою водою. Якщо суміші виявилося забагато, не виливайте залишки, а випийте! Зелений чай із насінням чіа та медом — багатий на поживні речовини напій із численними перевагами для здоров’я.

Відлущувальна маска для обличчя з насіння чіа

Крихітні насінини чіа можна використовувати як делікатний ексфоліант. Вони допомагають видалити бруд і мертві клітини з поверхні шкіри, не дряпаючи та не подразнюючи її. Окрім насіння чіа, ця маска містить кокосову олію, яка насичує шкіру поживними речовинами та допомагає їй утримувати вологу, а також лимонний сік, який зменшує пігментацію та відбілює шкіру.

Змішайте дві столові ложки насіння чіа з половиною склянки кокосової олії (бажано м’якої, але не розтопленої). Додайте столову ложку лимонного соку й добре перемішайте, поки суміш не стане однорідною. Нанесіть суміш на вологу шкіру обличчя і залиште на дві хвилини. Обережно помасажуйте обличчя та видаліть маску вологою мочалкою, потім збризніть обличчя холодною водою.

Маска для обличчя з насіння чіа та зеленої глини

Ця маска для обличчя має відмінні очищувальні та детокс-властивості: вона буквально висмоктує бруд, надлишки жиру та токсини з ваших пор. Французька глина робить шкіру м’якою та гладенькою, а насіння чіа забезпечує її дозою антиоксидантів.

Помістіть дві столові ложки французької зеленої глини (або іншої косметичної глини, наприклад каоліну, бентоніту або мултані міті) і столову ложку насіння чіа в кавомолку. Перемеліть до стану дрібного однорідного порошку. Додайте 4 краплі ефірної олії бергамоту, 2 краплі ефірної олії чорного перцю та трохи гелю алое вера, добре перемішайте до однорідності. Додайте стільки теплої води, щоб утворилася кремоподібна паста, нанесіть її на обличчя та залиште на пів години, потім змийте.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/947