4 детокс-маски своїми руками для здоров’я та сяйва шкіри

06.11.2023 09:27

4 детокс-маски своїми руками для здоров’я та сяйва шкіриНавіть якщо ваш щоденний догляд за шкірою добре продуманий, час від часу шкіра потребуватиме додаткового догляду. Через постійний контакт із довкіллям вона буквально притягує бруд і токсини, які накопичуються глибоко в порах і спричиняють висипання та нездоровий колір обличчя. Щоб зберегти здоров’я та сяйво шкіри, спробуйте ці домашні детокс-маски, які очистять пори та забезпечать вашу шкіру вологою і антиоксидантами.

Маска для обличчя з вівсянки та кориці

Ця маска виготовлена з натуральних детокс-інгредієнтів, які точно знайдуться на вашій кухні. Вівсянка містить антиоксиданті та протизапальні сполуками, які знімають сухість і заспокоюють подразнену шкіру. Крім того, вона діє як легкий ексфоліант, який видаляє мертві клітини з поверхні шкіри та бруд із пор. Кориця є чудовим антисептиком: вона пригнічує ріст хвороботворних бактерій, які спричиняють появу прищів.

Змішайте половину склянки мелених вівсяних пластівців, половину склянки теплого молока, чайну ложку меду, половину чайної ложки кориці та половину чайної ложки лимонного соку. Добре перемішайте до утворення однорідної пасти. Якщо паста занадто густа, додайте більше молока або трохи теплої води, щоб відрегулювати текстуру. Нанесіть на чисту шкіру, залиште на 20 хвилин, змийте теплою водою.

Глиняна маска

Різні типи косметичної глини (каолін, мултані міті, расул, бентоніт та ін.) чудово видаляють забруднення завдяки своїм сорбційним властивостям. Крім того, глина дуже багата на мінерали, які живлять шкіру та допомагають підтримувати її водно-жировий баланс. Цю маску можна зробити з будь-якої глини залежно від вашого типу шкіри.

Змішайте столову ложку косметичної глини, чайну ложку порошку какао (можна замінити на чай матча, мелене насіння чіа, мигдальну муку або порошок спіруліни) і столову ложку яблучного оцту. Добре перемішайте, щоб отримати однорідну пасту, потім додайте 1–2 краплі ефірної олії ладану та 2 краплі вітаміну Е. Якщо паста надто густа, додайте трохи води, щоб отримати бажану консистенцію. Нанесіть маску на шкіру, уникаючи зони навколо очей, і залиште на 10 хвилин. Коли маска висохне, змийте її теплою водою.

Маска з бентоніту та активованого вугілля

Активоване вугілля є ще кращим сорбентом, ніж глина. Крім того, воно трохи відлущує шкіру й має антисептичну дію. Ці властивості роблять його чудовим інгредієнтом для домашніх детокс-масок. Разом із вугіллям маска містить бентонітову глину, яка допомагає вивести токсини з пор і збалансувати рН шкіри.

У мисці змішайте дві столові ложки бентонітової глини, дві столові ложки яблучного оцту, столову ложку куркуми, чайну ложку меду та половину чайної ложки активованого вугілля. Якщо яблучний оцет подразнює вашу шкіру, можна замінити його на йогурт без цукру та добавок або звичайну воду. Перемішайте всі інгредієнти до відносної однорідності. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води, щоб відрегулювати консистенцію. Нанесіть на обличчя, залиште на 5–10 хвилин. Не давайте масці повністю висохнути! Змийте її, поки він ще злегка волога.

Маска із зеленого чаю матча

Матча (порошок зеленого чаю) є багатим джерелом антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали та запобігають передчасному старінню шкіри. Він не тільки допомагає детоксифікувати шкіру, а й підвищує її еластичність, зменшує кількість прищів і підтримує свіжість і сяйво шкіри впродовж усього дня. Окрім чаю матча, маска містить мед, який глибоко очищає пори та знищує шкідливі бактерії, які можуть спричинити прищі.

Змішайте чайну ложку порошку зеленого чаю матча й півтори чайні ложки меду до утворення пасти. Різні види меду мають різну консистенцію, тому вам може знадобитися трохи більше або менше меду. Розподіліть маску по всьому обличчю і шиї і залиште на 10–15 хвилин. Зніміть теплою вологою серветкою та промокніть обличчя м’яким рушником. Якщо у вас немає меду, можна використовувати замість нього воду. Для сухої шкіри спробуйте змішати матчу з грецьким йогуртом або з косметичною олією на ваш вибір. Оливкова та кокосова олії, як правило, добре підходять для всіх типів шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/927