7 продуктів та інгредієнтів для детоксу шкіри

07.11.2023 09:07

7 продуктів та інгредієнтів для детоксу шкіриШкіра — найбільший орган тіла, який постійно контактує з довкіллям. Через пори вона шкіра вбирає забруднювачі повітря, хімічні речовини, що містяться у воді та косметиці, та інші токсини. На жаль, регулярного вмивання недостатньо, щоби позбутися бруду та токсинів, які знаходяться глибоко в порах, тому шкіра потребує періодичного детоксу. Ось 7 продуктів та інгредієнтів, які допоможуть детоксикувати шкіру та повернуть їй здорове сяйво.

Морська сіль / англійська сіль / рожева гімалайська сіль

Сіль — популярний відлущувальний інгредієнт, який можна знайти в багатьох скрабах для обличчя. Крихітні кристалики солі допомагають видалити мертві клітини з поверхні шкіри та очистити пори. У результаті ви отримуєте м’яку, гладеньку шкіру без токсинів. Але відлущування — не єдиний спосіб використання солі для детоксу шкіри. Детокс-ванна з будь-якою сіллю виведе зі шкіри токсини, покращить мікроциркуляцію в епідермісі та розслабить м’язи. Крім того, сіль забезпечує шкіру мінералами, які покращують її природний захисний бар’єр і, отже, запобігають зневодненню та допомагають захистити шкіру від довкілля.

Глина / вугілля

Різні типи косметичної (каолін, бентоніт, расул, мултані міті та ін.), а також активоване вугілля цінуються за свої сорбційні властивості. Ці інгредієнти буквально витягують бруд, залишки макіяжу та інші забруднення з ваших пор, глибоко очищаючи їх. Крім того, деревне вугілля діє як ексфоліант, видаляючи забруднення з поверхні шкіри, а глина забезпечує її мінералами. Кожен різновид глини має свій мінеральний склад і властивості. Наприклад, бентонітова глина, що складається переважно з вулканічного попелу, допомагає контролювати жирність шкіри, а багата на залізо французька рожева глина чудово підходить для сухої та чутливої шкіри.

Грязь Мертвого моря

Грязь Мертвого моря, мабуть, — найвідоміша косметична грязь. Як і інші косметичні продукти з Мертвого моря, вона надзвичайно багата на такі мінерали, як кальцій, магній, калій і натрій. Грязь Мертвого моря очищає шкіру, покращує її текстуру та балансує pH шкіри. Загалом властивості та користь грязі Мертвого моря подібні до косметичних глин, але грязь дещо м’якша для шкіри.

Зелений чай

Зелений чай є одним із найбагатших на антиоксиданти продуктів. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, які спричиняють передчасне старіння шкіри, що робить зелений чай справді чудовим засобом для догляду за шкірою. Він очищає шкіру від токсинів, покращує кровообіг, бореться з акне завдяки своїм протимікробним і протизапальним властивостям, зменшує набряки та темні кола під очима й заспокоює подразнену шкіру. Щоб детоксикувати шкіру, можна як використовувати зелений чай місцево (для вмивання, як лосьйон, у домашніх масках для обличчя), так і пити його.

Спеції

Більшість спецій мають антибактеріальні, протизапальні та антиоксидантні властивості. Одними з найкращих спецій для детоксикації шкіри є куркума, чорний перець, кардамон і чорний кунжут. Мелена кава, звісно, не належить до спецій, але ми включимо її до цього переліку, оскільки вона має подібний до спецій косметичний ефект. Мелені спеції можна змішати з водою або косметичною олією та нанести цю суміш на шкіру, додавати їх у домашні скраби для обличчя на основі солі чи цукру або просто купити косметику з екстрактами трав та прянощів.

Водорості

Хоча водорості не забезпечують такого глибокого очищення, як сіль, глина чи вугілля, вони мають цілу низку інших переваг. Водорості багаті на мінерали, вітаміни, амінокислоти, антиоксиданти та інші сполуки, які мають детоксикаційні, антивікові та відновлювальні властивості. Крім того, більшість водоростей містять полісахариди, які зміцнюють клітинні мембрани, допомагаючи підтримувати зволоженість шкіри.

Мед

Медові маски — чудовий засіб для детоксу дуже сухої шкіри. Мед надзвичайно багатий на поживні речовини, а також має чудові сорбційні та антибактеріальні властивості. У результаті він буквально висмоктує токсини з пор, вбиває патогенні бактерії, які спричиняють появу вугрів, живить шкіру, забезпечує додаткове зволоження та допомагає утримати вологу в шкірі, а також покращує колір обличчя.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/926