4 рецепти скрабів для губ своїми руками

08.11.2023 09:13

4 рецепти скрабів для губ своїми рукамиБагато хто регулярно використовує скраби для обличчя і тіла, але не всі знають, що шкіра губ теж потребує пілінгу. Коли губи пересихають, вони починають лущитися; делікатний скраб допоможе швидше позбутися лусочок мертвої шкіри, зробить губи гладенькими та стимулюватиме їхню регенерацію. і лущитися. Скраби для губ дуже легко зробити вдома з підручних інгредієнтів; пропонуємо чотири рецепти домашніх скрабів для губ, які можна спробувати.

Будь-який скраб для губ як основний інгредієнт містить який-небудь абразив (ексфоліант), який видаляє відмерлі клітини та вирівнює шкіру. Найкращим ексфоліантом у домашніх скрабах для губ вважається цукор. Кристали цукру тануть при контакті зі шкірою, тому не дряпають губи. Крім того, цукор їстівний, тому він не зашкодить, якщо його випадково проковтнути. На додаток до цукру, домашні скраби для губ зазвичай містять рослинні олії, мед та інші натуральні інгредієнти, багато з яких уже можуть бути на вашій кухні.

Перш ніж експериментувати з домашніми скрабами, потрібно знати, як правильно відлущувати губи, щоб не завдати їм шкоди. Шкіра губ дуже тонка, тому треба бути дуже обережними. Якщо ваші губи потріскалися, зачекайте, поки вони загояться, перш ніж робити пілінг. Не використовуйте скраб занадто часто; досить одного разу на тиждень, щоб губи були м’якими та гладенькими. Нарешті, треба завжди наносити зволожувальний або поживний бальзам для губ після відлущування.

Користуватися скрабом для губ легко: щедро нанесіть його на губи круговими рухами, залиште на деякий час (від 1 до 10 хвилин, залежно від інгредієнтів), потім обережно видаліть залишки скрабу вологою серветкою і нанесіть бальзам для губ, щоби запобігти сухості.

Кокосово-медовий скраб для губ

Кокосова олія містить жирні кислоти та антиоксиданти, які живлять шкіру. Це чудовий пом’якшувальний засіб, який збереже м’якість та еластичність шкіри ваших губ. До того ж, і кокосова олія, і мед мають антисептичні властивості. Вони пригнічують ріст хвороботворних бактерій і вбережуть губи від запалення.

У мисці змішайте столову ложку кокосової олії (бажано харчової) та столову ложку меду. Можливо, олію доведеться спочатку розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, оскільки кокосова олія зазвичай тверда при кімнатній температурі. Перемішайте до отримання густої і однорідної пасти. Додайте дві столові ложки коричневого цукру та знову добре перемішайте.

Перекладіть скраб у чисту й суху скляну ємність із кришкою. Майте на увазі, що косметика, зроблена своїми руками, не містить консервантів, тому вона не прослужить довго. Термін придатності цього скрабу становить приблизно два тижні, якщо зберігати його в холодильнику.

М’ятний скраб для губ

М’ята — освіжальний інгредієнт, який покращує мікроциркуляцію в шкірі губ та робить їх повнішими. Скраб також містить легку олію виноградних кісточок, яка зволожує губи та забезпечує їх ненасиченими жирними кислотами та антиоксидантами.

У мисці змішайте дві столові ложки цукру з такою ж кількістю оливкової олії першого віджиму (extra virgin) або розтопленої кокосової олії. Додайте 8–10 крапель м’ятної ефірної олії і добре перемішайте. Додайте половину чайної ложки олії виноградних кісточок, добре перемішайте та перекладіть скраб у скляну баночку.

Шоколадний скраб для губ

Цей насичений і смачний скраб для губ забезпечує глибоке зволоження, нейтралізує вільні радикали та стимулює регенерацію шкіри. Для його приготування змішайте дві столові ложки коричневого цукру, столову ложку какао-порошку, дві чайні ложки оливкової олії, чайну ложку екстракту ванілі та три чверті чайної ложки меду в скляній мисці. Добре перемішайте, поки не отримаєте густу пасту без грудок.

Скраб для губ із ківі та полуниці

У ківі та полуниці містяться фруктові кислоти, які створюють ефект пілінгу. Таким чином, цей скраб поєднує в собі механічне та хімічне відлущування, але водночас дуже ніжний. Крім того, ці фрукти є джерелом вітаміну С, який має сильні антиоксидантні властивості.

Подрібніть у блендері одну велику полуницю та половину м’якого стиглого ківі. У невеликій мисці змішайте шість столових ложок цукру та дві столові ложки оливкової олії. Додайте фрукти, ще раз добре все перемішайте до однорідності. Для додаткового живлення можна додати дві краплі вітаміну Е. Перекладіть скраб у ємність для зберігання і дайте йому охолонути в холодильнику перед нанесенням.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/925