4 домашні засоби від темних кіл під очима

10.11.2023 09:15

4 домашні засоби від темних кіл під очимаТемні кола під очима є поширеною косметичною проблемою для багатьох людей, незалежно від віку та статі. Багато жінок і навіть деякі чоловіки використовують консилер, щоб їх приховати, але маскування макіяжем не вирішує проблему повністю. Пропонуємо 4 домашні засоби від темних кіл під очима, які можуть допомогти вас зробити їх менш видимими, не вдаючись до декоративної косметики.

Темні кола під очима, також відомі як перорбітальні темні кола або перорбітальна гіперпігментація, — це темні плями навколо очей. Вони виникати внаслідок різних причин, таких як спадковість, недосипання і втома, анемія, алергія, перебування на сонці, фізичний або психічний стрес, дефіцит заліза, куріння, гормональні зміни, старіння тощо.

Звичайно, коли темні кола є симптомом більш серйозної проблеми, для боротьби з ними потрібно усунути цю проблему. Але одночасно можна боротися і з пігментацією, щоб зробити темні кола менш помітними, поки ви лікуєтеся. Є домашні засоби, які допоможуть зменшити темні кола й освіжити ваше обличчя.

Скибочки огірка

Ви, мабуть, бачили багато фотографій людей зі скибочками на очах, узяти хоча б ілюстрацію до цієї статті. Але чи замислювалися ви, що це не лише тому, що скибочки огірка фотогенічні? Вони дійсно можуть допомогти зменшити набряки, темні кола та мішки під очима. Огірки містять багато води, тому вони допомагають зволожити шкіру навколо очей. Крім того, вони мають антиоксидантні властивості. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, через які ваша шкіра швидше старіє та стає тоншою, а темні кола стають більш помітними.

Щоб зменшити кола під очима, наріжте огірок товстими скибочками й покладіть їх у холодильник холодильнику на пів години. Приляжте, закрийте очі та покладіть шматочки на кожну повіку на 5–10 хвилин, а потім вмийтеся теплою водою. Повторюйте двічі на день, вранці та ввечері, не менше тижня.

Чайні пакетики

І чорний, і зелений чай містять антиоксиданти та кофеїн. Ці сполуки зменшують затримку рідини в тканинах, звужують кровоносні судини та борються з набряками та темними колами. Заваріть два чайні пакетики, вичавіть зайву вологу та покладіть пакетики в холодильник на 10 хвилин. Покладіть по пакетику на кожну повіку на 5–10 хвилин, потім ополосніть обличчя прохолодною водою. Повторюйте 1–3 рази на день. Замість чорного або зеленого чаю можна використовувати ромашковий чай. Ромашка має заспокійливі та протизапальні властивості, тому особливо допоможе при почервонінні та подразненні очей.

Помідори та лимон

І помідори, і лимон містять органічні кислоти, які природним чином освітлюють шкіру, зменшуючи темні кола. Крім того, лимонний сік багатий на вітамін С, який має сильні антиоксидантні властивості. Для боротьби з темними колами за допомогою лимона й помідорів змішайте чайну ложку несолоного томатного соку з половиною чайної ложки лимонного соку (бажано свіжовичавленого). Нанесіть суміш на шкіру під очима, залиште на 10 хвилин, змийте. Будьте дуже обережні, щоби суміш не потрапила в очі! Повторюйте двічі на день протягом тижня.

Рослинні олії

Багато косметичних рослинних олій багаті на токоферол (вітамін Е) — природний антиоксидант, який уповільнює процеси старіння шкіри. Крім того, вони забезпечують шкіру під очима жирними кислотами та зволожують її, роблячи її м’якою та еластичною. Коли ваша шкіра здорова та зволожена, вам не потрібно турбуватися про темні кола.

Найкращі рослинні олії для використання проти темних кіл — це олія солодкого мигдалю, арганова, кокосова, рицинова, а також олії виноградних кісточок, жожоба та шипшини. Усі вони мають легку текстуру та добре вбираються, не залишаючи на шкірі відчуття жирності та липкості. Усе, що вам потрібно зробити, — це нанести кілька крапель олії на темні кола й обережно помасажувати шкіру перед сном. Вранці змийте залишки, якщо вони є. Робіть це щовечора до досягнення бажаного результату.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/922