6 порад щодо зимового догляду за шкірою

13.11.2023 09:07

6 порад щодо зимового догляду за шкіроюСувора зимова погода може серйозно вплинути на вашу шкіру, адже холодне сухе повітря часто спричиняє почервоніння, подразнення, свербіння і лущення шкіри. Іноді здається, що запобігти впливу зимової погоди на шкіру неможливо й залишається лише з ним змиритися, але насправді є багато способів зберегти м’якість, еластичність та зволоженість шкіри в холодну пору року. Достатньо лише трохи переглянути свій режим догляду за шкірою. Пропонуємо 6 порад щодо догляду за шкірою взимку, які можуть стати в нагоді.

Пийте більше води

Багато людей забувають, що найпростіший спосіб підтримати оптимальний рівень зволоженості шкіри та зберегти її здорове сяйво — це зволожувати її зсередини. Якщо ви не п’єте достатньо води взимку, шкіра швидше стає сухою та починає лущитися, адже вона страждає як від недостатнього споживання води, так і від холодного повітря та зимового вітру, які позбавляють її вологи.

Але не забувайте також про використання зволожувальних засобів

Хоча вживання достатньої кількості води певною мірою допомагає підтримувати зволоженість шкіри, дуже важливо також зволожувати її ззовні. При цьому варту пам’ятати, що зволожувальний крем, який ідеально вам підходить у теплу пору року, може виявитися менш ефективним взимку.

Якщо ви відчуваєте, що вашій шкірі не почало не вистачати зволоження, перейдіть на більш щільний зволожувальний крем на олійній основі. Можна навіть використовувати для зимового догляду за шкірою косметичні рослинні олії (наприклад, кокосову або олію шипшини), якщо ваша шкіра не схильна до забитих пор, висипань або жирного блиску. Якщо олії вам не підходять, подумайте про те, щоби додавати до вашого догляду за шкірою зволожувальні та антиоксидантні сироватки.

Відмовтеся від жорстких засобів для очищення шкіри

Люди із жирною та комбінованою шкірою часто використовують агресивні очищувальні засоби, намагаючись впоратися із жирним блиском і запобігти висипанням. Однак треба пам’ятати, що підвищена жирність шкіри — не гарантія зволоженості; жирна шкіра може одночасно бути зневодненою.

Жорсткі скраби та очищувальні засоби на спиртовій основі сприяють зневодненню, роблячи навіть жирну шкіру грубою та спричиняючи лущення, то ж незалежно від типу вашої шкіри взимку треба переходити на м’які очищувальні засоби. Пам’ятайте, що зима — не найкращий час для хімічних пілінгів або лікування прищів саліциловою кислотою.

Використовуйте сонцезахисний крем

Всупереч поширеній хибній думці, використовувати санскрін треба цілий рік, а не лише влітку. Справа в тому, що є два типи ультрафіолетового випромінювання, які негативно впливають на шкіру: UVA (довгохвильове) та UVB (середньохвильове). Хоча взимку UVB-промені справді менш інтенсивні, UVA-промені однаково проникають через озоновий шар і впливають на шкіру. Оскільки взимку сонце знаходиться ближче до землі, шкіра потребує захисту від UVA навіть у похмурі дні. Найпростіший спосіб захистити шкіру в холодну пору року — використовувати зволожувальний крем із SPF.

Умивайтеся теплою водою

Гаряча вода позбавляє вашу шкіру натуральних жирів, залишаючи її сухою та стягнутою. Щоб запобігти зневодненню, вмивайтеся теплою водою та використовуйте м’який засіб для вмивання, що піниться, замість мила. Якщо вам хочеться прийняти гарячий душ або ванну, після цього негайно нанесіть на шкіру зволожувальний крем, щоб зменшити вплив гарячої води.

Не нехтуйте відлущуванням шкіри, але знайте міру

Ексфоліація (відлущування) — важлива частина догляду за шкірою, оскільки воно допомагає позбутися мертвих клітин, робить шкіру гладенькою та дозволяє їй дихати. Не слід припиняти відлущування взимку, оскільки відмерлі клітини накопичуватимуться та спричинятимуть тьмяний колір обличчя та висипання. Однак під час відлущування слід бути обережнішими. Як ми вже говорили вище, потрібно відмовитися від жорстких скрабів і хімічних пілінгів на користь м’яких ексфоліантів, які не подразнюють і не пошкоджують шкіру.

Також є сенс використовувати ексфоліанти трохи рідше, ніж влітку. Якщо у вас нормальна, жирна або комбінована шкіра, яка нормально реагує на пілінг, достатньо буде відлущувати її раз на 1–2 тижні. Якщо у вас дуже суха або надзвичайно чутлива шкіра, навіть раз на 1–2 тижні може бути зачасто. У цьому випадку треба робити ексфоліацію, тільки коли ви на 100 % впевнені, що ваша шкіра зараз не зневоднена.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/921