5 порад, як захистити шкіру взимку

14.11.2023 09:26

5 порад, як захистити шкіру взимку Зимова погода з її низькими температурами, вітром та перепадами вологості негативно впливає на шкіру, спричиняючи сухість, свербіння, лущення та іноді навіть мікротріщинки, а також загострення шкірних захворювань, якщо такі є. На щастя, можна вжити заходів, щоб запобігти поширеним зимовим проблемам зі шкірою. Пропонуємо кілька порад, як захистити шкіру взимку та зберегти її здоров’я.

Підтримуйте оптимальний рівень зволоженості шкіри

Взимку повітря на вулиці переважно сухе через низьку відносну вологість, а в приміщеннях — через центральне опалення. У результаті шкірі не вистачає вологи, де б ви не були. Щоби зберегти здоров’я та красу шкіри в холодну пору року, важливо пити достатньо води, щоб зволожити шкіру зсередини, а також регулярно наносити зволожувальний крем.

Взимку, як правило, рекомендується використовувати більш густий і насичений зволожувальний крем, ніж влітку. Шукайте засоби, що містять оклюзійні інгредієнти, такі як віск, вазелін або ланолін; окрім підтримання оптимального рівня зволоження шкіри, вони підвищують її захист від холоду та інших чинників довкілля.

Будьте обережні під час очищення шкіри

Очищення шкіри — обов’язковий етап догляду за нею незалежно від пори року, але надмірне очищення позбавляє шкіру природного зволоження та захисту, залишаючи її беззахисною перед низькими температурами та сухим повітрям. Щоб зберегти шкіру чистою і водночас здоровою, обмежте вживання гарячої води і відмовтеся від мила; використовуйте замість нього ніжний засіб для вмивання, який не містить агресивних поверхнево-активних речовин на кшталт SLS та SLES. Також важливо використовувати після вмивання тонік для обличчя, щоб відновити рН-баланс шкіри.

Використовуйте сонцезахисний крем

Багато хто вважає, що сонцезахисний крем потрібно наносити лише влітку, але це поширена помилка. Ультрафіолетове випромінювання досягає нашої планети незалежно від пори року чи погоди, а це означає, що шкіра може постраждати від сонця навіть у холодні місяці, особливо коли погода сонячна й УФ-промені відбиваються від снігу на ваше обличчя. Якщо ви плануєте тривалий час проводити на вулиці, треба використовувати сонцезахисний або зволожувальний крем із SPF не менше 15, щоб захистити шкіру від сонячного світла, навіть якщо погода похмура.

Проконсультуйтеся з лікарем щодо приймання вітаміну D

З одного боку, шкіра потребує захисту від ультрафіолету, а з іншого — сонячне світло допомагає нашому організму виробляти вітамін D, брак якого часто призводить до сухості шкіри та може погіршити хронічні шкірні захворювання, такі як екзема та псоріаз. Якщо ви взимку проводите мало часу на вулиці у світлу частину доби, подумайте про приймання вітаміну D, щоб запобігти сухості та лущенню шкіри, і проконсультуйтеся з лікарем.

Переведіть свій догляд за шкірою «у зимовий режим»

Якщо ви відчуваєте, що взимку вашій шкірі потрібний додатковий догляд, спробуйте включити у свій режим догляду за нею нічні засоби. Вони живитимуть і зволожуватимуть вашу шкіру, стимулюватимуть її відновлення поки ви спатимете. Такі засоби, як правило, мають щільну й насичену текстуру через високий вміст пом’якшувачів і поживних речовин; вони вбираються протягом ночі, забезпечуючи вашу шкіру вологою та оліями, необхідними для збереження здоров’я взимку.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1118