5 поширених помилок у зимовому догляді за шкірою

15.11.2023 09:07

5 поширених помилок у зимовому догляді за шкіроюУсе більше й більше людей розуміють важливість сезонного догляду за шкірою і вносять невеликі зміни у свій режим догляду за шкірою залежно від сезону та погоди надворі. Однак не всі з них роблять це правильно. Ось список типових помилок у догляді за шкірою взимку, яких треба уникати.

Нехтування сонцезахисним кремом

Багато хто вважає, що користуватися сонцезахисним кремом потрібно лише тоді, коли погода тепла, а сонце світить на повну силу. Однак це поширена помилка. Ваша шкіра піддається впливу ультрафіолету весь рік, навіть взимку, коли погода холодна та похмура. Через це й сонцезахисний крем або хоча б зволожувальний крем з SPF треба використовувати весь рік. Пам’ятайте також, що сніг відбиває сонячні промені, тому під час катання на лижах або сноуборді потрібно вживати додаткових заходів обережності та застосовувати сонцезахисний крем із високим SPF-фактором. Подивіться: як вибрати найкращий сонцезахисний крем для свого обличчя

Вмивання гарячою водою та приймання гарячого душу

У холодну погоду часто хочеться прийняти гарячий душ або помити руки в гарячій воді, щоб зігрітися. Хоча це, безсумнівно, дуже приємно, гаряча вода принесе вашій шкірі більше шкоди, ніж користі. Вона позбавляє шкіру природних жирів, які її зволожують та захищають від холоду в холодні місяці, що призводить до почервоніння, сухості та лущення шкіри.

Брак пілінгу або, навпаки, надмірний пілінг

Зазвичай рекомендується відлущувати шкіру взимку рідше, ніж влітку. Однак це не означає, що взимку можна взагалі не використовувати скраби або пілінги. Шкіра постійно оновлюються, тому їй потрібно допомагати позбутися відмерлих клітин у будь-яку пору року. Відлущування допоможе запобігти закупореним порам, чорним цяткам, прищам і лущенню шкіри, тому воно має бути частиною вашого догляду за шкірою весь рік.

Найважливіше, що треба пам’ятати про відлущування взимку: краще замало, ніж забагато. Хоча повністю відмовлятися від пілінгу, як ми казали, не варто, надмірне відлущування набагато більш шкідливе для шкіри, ніж його брак, тому що взимку шкіра більщ вразлива до негативних чинників довкілля. Як правило, рекомендується робити рекомендується робити пілінг не частіше ніж раз на тиждень, якщо у вас нормальна, жирна або комбінована шкіра, і раз на два тижні, якщо ваша шкіра суха або чутлива. Використовуйте для відлущення ніжний скраб, поверхневий хімічний пілінг із низькою концентрацією кислот або ензимів або маску-плівку.

Недостатнє зволоження шкіри

Зволоження шкіри надзвичайно важливо незалежно від пори року. Поширена помилка багатьох людей у зимовому догляді за шкірою полягає в тому, що вони приділяють багато уваги живленню шкіри та недостатньо — зволоженню. Так, взимку рекомендують використовувати більш щільні та поживні креми, але в них усе одно мають бути присутніми зволожувальні компоненти, такі як гіалуронова кислота, яка притягує вологу до шкіри та затримує її. Крім того, треба пити достатньо води. щоб зволожити шкіру зсередини.

Неправильний перехід від осіннього догляду за шкірою до зимового

Шкірі потрібен час, щоб звикнути до нового режиму догляду, а раптовий перехід може стати для неї великим шоком. Рекомендуємо вносити зміни у свій режим догляду за шкірою поступово. Почніть із відмови від жорстких засобів для вмивання та спиртовмісних тоніків. Потім перейдіть на ніжний скраб або хімічний пілінг. Нарешті, почніть використовувати щільний зволожувальний або поживний крем.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1123