Ефекти нарощування вій: як вибрати свій?

15.11.2023 13:22

Ефекти нарощування вій: як вибрати свій?Нарощування вій — дуже популярна сьогодні бьюті-послуга, яку полюбили багато дівчат та жінок у різних країнах світу, у тому числі й у вітчизняних умовах. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися про те, які існують ефекти нарощування вій і як серед них вибрати підходящий, щоб ви могли отримати від процедури саме той результат, на який розраховуєте.

Майстри з нарощування вій, зазвичай звані лешмейкерами, в ідеалі самі мають пропонувати клієнткам ефекти, які найкраще будуть підходити до наявних особливостей будови очей та обличчя в цілому. Але краще і самостійно знати хоча б головні особливості кожного різновиду нарощування, щоб розуміти, чи справді майстер розуміється на своїй справі.

Процедура нарощування має на увазі приклеювання до справжніх вій штучних. Для цього використовуються виключно синтетичні вії. Незважаючи на досить часто вживання в побуті лешмейкерів назв на кшталт «соболь» або «норка», насправді жодні вії з натуральної вовни не виконуються! Штучні вії можуть мати різну довжину, товщину та вигин, а також можуть приклеюватися в різній послідовності, залежно від чого і розрізняють у нарощуванні безліч видів та ефектів.

Довжина штучних вій зазвичай варіюється від 5 і аж до 15 мм, але «ходові» варіанти — це 7, 8, 9, 10 і 11 мм. Вії однієї і тієї ж довжини, але з різним вигином, виглядають на очах по-різному: чим більш «закручена» вія, тим коротше вона виглядає і тим більшу довжину вона може мати, щоб зберігався натуральний вид вії.

До речі, вигини своїх вій різні виробники можуть називати по-різному. Наприклад, вії з найплавнішим вигином часто маркуються як B, середній вигин маркується як С, трохи більше закручений — СС або С+, а найбільш закручений — D. При цьому окремо виділяють ще вигин L, що нагадує за формою відповідну букву латиниці, і вигин L+, який закручений трохи сильніше. Для створення максимально натурального зовнішнього вигляду очей майстри найчастіше користуються вигинами В та С, а для створення різних драматичних ефектів – рештою.

Залежно від кількості штучних вій, що приклеюються на кожну натуральну вію, в даний час прийнято виділяти класичне нарощування, 2D-, 3D-, 4D- або навіть 5D-нарощування. При класичному нарощуванні на кожну натуральну вію кріпиться 1 штучна, при 2D-нарощуванні - пучок з 2 вій, при 3D-нарощуванні - пучок з 3 вій і так далі. Нарощування вій пучками по 4 штуки і більше часто називають голлівудським або оксамитовим.

Чим більше штучних вій приклеюється до справжніх, тим вії виглядають густішими. Як правило, найбільш природно на очах виглядає класичне і подвійне нарощування, а ось нарощування в потрійному об’ємі і більше виглядає особливо яскраво, створює драматичний погляд і підходить не для всіх. Наприклад, при дрібних рисах обличчя об'ємне нарощування може виглядати дуже чужорідно і неприродно.

Різні ефекти нарощування виходять, коли майстер комбінує різну довжину, вигин і кількість штучних вій, що приклеюються, а також варіює їх розташування. Ось кілька найпопулярніших ефектів.

Натуральний ефект

При використанні такого ефекту нарощування виглядає найбільш природно. Він підходить усім, оскільки повторює природні вії. Натуральний ефект дозволяє зробити вії густішими і довшими, але не коригує розріз, посадку чи відстань між очами.

Ляльковий ефект

Такий ефект ще називають овальним. Він вважається найяскравішим у нарощуванні, для нього зазвичай використовуються максимальні довжини вій — 12-15 мм. Цей ефект підходить при нормально посаджених мигдалеподібних очах, а також широко посаджених очах. Вважається непридатним для маленьких (вузьких) очей, а також для випуклих круглих очей, оскільки в цьому випадку підкреслить недоліки.

Лисячий ефект

Лешмейкери любовно називають цей ефект «лисичкою». Він створює враження, що очі підкреслені підведенням, робить погляд виразним, інтригуючим. Він передбачає використання максимальної довжини вій ближче до зовнішніх куточків очей і за рахунок цього вважається найбільш доречним при близько посаджених очах або при круглих очах - він «витягує» очі по горизонталі. Відповідно, при широко посаджених та вузьких очах такий ефект протипоказаний.

Білячий ефект

«Білочка» дуже схожа на «лисичку», але відрізняється більш плавним переходом від коротких вій до довших. Також для цього ефекту характерне використання «промінчиків», тобто окремих вій, які довші за основні. Це створює враження білячих китиць, за рахунок чого ефект і отримав подібну назву. Підходить даний варіант при навислих повіках, опущених зовнішніх куточках очей, близько розташованих очах, круглих і мигдалеподібних очах. При широко розташованих очах від такого ефекту краще відмовитися.

Розріджений ефект

При такому ефекті вії нарощуються з чергуванням довгих і коротких, а також на деякій відстані одна від одної, що створює враження легкості. Особливо добре підходить даний ефект для власниць від природи густих вій, які хотілося б лише підкреслити, але не обтяжувати.

Коктейльний ефект («промінчики»)

При такому ефекті по всій довжині війного ряду майстер в індивідуальному порядку нарощує нерозкриті пучки вій, які помітно довші за основний війний край. Як легко можна здогадатися за назвою, ефект найкраще підходить для коктейльних вечірок, виглядає дуже вишукано. «Промінчики» підходять практично всім, виняток становлять лише випадки, коли натуральні вії дуже рідко ростуть.

Мокрий ефект

При цьому ефекті складається враження, що вії трохи склеїлися після вмивання, і це акцентує увагу оточуючих на очах. Майстер використовує для такого нарощування нерозкриті пучки вій, що допомагає зробити погляд дуже виразним. Ефект підходить при великих і яскравих рисах обличчя, а ось при дрібних рисах обличчя, а також при тонких і ослаблених віях він вважається недоречним. Також ефект не рекомендується віковим жінкам та при віях, що ростуть вниз.

Витративши на процедуру нарощування вій кілька годин і не отримавши бажаного результату, ви можете бути дуже розчаровані, чи не так? Ось чому корисно розуміти різницю між різними видами та ефектами нарощування і не соромитися при будь-яких сумнівах додатково консультуватися з майстром, щоб очікування точно виправдалися, а ви отримали вії своєї мрії.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7670