5 домашніх масок для волосся з кокосовою олією

16.11.2023 09:06

5 домашніх масок для волосся з кокосовою олієюКокосова олія вважається одним із найкращих природних засобів для догляду за волоссям завдяки глибокому зволожувальному та поживному ефекту. Маски для волосся на основі кокосової олії ідеально підходять для сухого, пошкодженого, жорсткого, кучерявого волосся.; вони роблять волосся м’яким і шовковистим, водночас не спричиняючи підвищеної жирності його жирним. Промонуємо 5 рецептів домашніх масок для волосся з олією кокоса, які варто спробувати.

Чому кокосова олія така корисна для волосся? Секрет криється в її хімічному складі. Кокосова олія має високий вміст насичених жирів (переважно лауринової кислоти), які проникають у стрижні волосся та допомагають їм утримувати вологу. Незважаючи на високий вміст насичених жирів, кокосова олія добре змивається і не залишає волосся жирним на вигляд або на дотик. Якщо хоча б раз на тиждень робити маски для волосся з кокосової олії, ваше волосся стане м’якшим, сильнішим і слухнянішим. Ось кілька рецептів, які можна спробувати.

Базова маска для волосся з кокосовою олією

Це ідеальне рішення для ситуацій, коли ваше волосся потребує швидкого відновлення, але під рукою немає нічого, крім кокосової олії. Просто розтопіть олію і нанесіть її на волосся від коренів до кінчиків (якщо у вас жирна шкіра голови, то на корені наносити не треба). Для приємного аромату й додаткового косметичного ефекту можна додати 5–10 крапель улюбленої ефірної олії.

Одягніть шапочку для душу або обгорніть волосся теплим рушником і почекайте принаймні 30 хвилин (чим довше ви залишите маску на волоссі, тим м’якшим воно стане). Ретельно вимийте голову — і вуаля! Ваше волосся м’яке й шовковисте. Якщо у вас дуже сухе або кучеряве волосся, рекомендуємо використовувати безсульфатний шампунь.

Маска для волосся з кокосовою олією, бананом і медом

Ця маска призначена для глибокого кондиціонування. Кондиціонуючий ефект кокосової олії доповнюється бананом, який забезпечує волосяні фолікули калієм та іншими природними мінералами, і медом, який має антибактеріальні та протигрибкові властивості та допомагає боротися з лупою.

Розімніть виделкою стиглий банан у пюре. Додайте столову ложку кокосової олії першого віджиму, дві столові ложки кокосового молока та дві столові ложки меду. Збийте інгредієнти в однорідну пасту й нанесіть її на все волосся за допомогою пензлика для фарби. Одягніть шапочку для душу й залиште маску на час від 30 хвилин до двох годин, а потім вимийте голову м’яким шампунем і теплою водою.

Маска для волосся з кокосовою олією та авокадо

Це чудова маска для живлення сухого, кучерявого та неслухняного волосся. Візьміть стиглий авокадо й розімніть його виделкою або за допомогою блендера, щоб отримати однорідне пюре без грудочок. Додайте столову ложку кокосової олії та чверть склянки кокосового молока, добре перемішайте. Нанесіть суміш на волосся і залиште принаймні на 20 хвилин (знову ж таки, чим довше, тим краще). Ретельно вимийте голову теплою водою.

Маска з кокосовою олією та лимоном

Така маска допоможе впоратися з лупою. Кокосова олія живить і зволожує шкіру голови, що допомагає запобігти лущенню та свербінню, а лимон запобігає грибковим і бактеріальним інфекціям, які можуть спричинити лупу. Лимонний сік також нормалізує виділення шкірного сала в шкірі голови і зменшує її жирність.

Змішайте столову ложку розтопленої кокосової олії і свіжовичавлений сік половини лимона середнього розміру. Можна також використовувати готовий лимонний сік у пляшечці, але свіжий сік діє краще, оскільки в ньому більше вітаміну С. Ретельно перемішайте (краще за все збити вінчиком) і масажними рухами втирайте суміш у шкіру голови та волосся. Зачекайте приблизно 15 хвилин, потім помийте голову теплою водою.

Маска з кокосовою олією і яблучним оцтом

Яблучний оцет — ефективний засіб для зміцнення волосся. Крім того, він допомагає повернути волоссю природний блиск. Змішайте дві столові ложки розтопленої кокосової олії і столову ложку яблучного оцту за допомогою блендера або вінчика. Рівномірно нанесіть суміш на сухе або вологе волосся і залиште на 15–20 хвилин. Змийте маску, потім вимийте голову шампунем та використайте кондиціонер.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/863