4 маски для волосся з олією ші своїми руками

11.12.2023 09:21

4 маски для волосся з олією ші своїми рукамиОлія ші — одна з найпоширеніших косметичних олій. Її можна знайти в багатьох засобах для догляду за шкірою та волоссям, а також у натуральному милі. Зволожувальні та поживні властивості олії ші роблять її ідеальним засобом для догляду за сухим, тьмяним і ламким волоссям. Пропонуємо ознайомитися з простими рецептами масок для волосся з олією ші, які легко можна зробити вдома.

Олію ші, також відому як олію каріте, добувають із горіхів дерева ші, що росте в Африці. Вона складається в основному зі стеаринової та олеїнової кислот. Завдяки високому вмісту насичених жирів олія ші має тривалий термін зберігання, а температура її танення дорівнює температури тіла, що робить цю олію ідеальним засобом для домашнього догляду за шкірою та волоссям. Ці домашні маски для волосся з олією ші стануть для вашого волосся джерелом вологи та поживних речовин, а також допоможуть покращити його структуру від коренів до кінчиків і запобігти появі посічених кінчиків.

Маска для волосся з оліями ші та кокоса

Це насичена поживна маска, яка забезпечує волосяні фолікули жирними кислотами та іншими необхідними поживними речовинами, зменшує випадіння волосся та прискорює його ріст. Окрім олії ші та кокосової олії, вона містить ефірну олію бергамоту, яка бореться з бактеріями та грибками, що спричиняють появу лупи.

Розтопіть 1–3 столові ложки олії ші та половину столової ложки кокосової олії в мікрохвильовій печі або на водяній бані, добре перемішайте. Додайте три краплі ефірної олії бергамоту, перемішайте лопаткою, а потім збийте всі інгредієнти разом за допомогою ручного міксера або віничка для збивання яєць. Отримана суміш повинна мати легку текстуру. Нанесіть її на волосся, надіньте шапочку для душу та укутайте голову рушником. Залиште маску щонайменше на пів години, а потім ретельно вимийте голову.

Маска з олією ші для росту волосся

Цей натуральний засіб містить інгредієнти, які зменшують випадіння волосся та сприяють росту нового, живлячи волосяні фолікули та стимулюючи мікроциркуляцію в шкірі голови. Вони також роблять волосся м’яким і блискучим, відновлюють структуру пошкодженого волосся з посіченими кінчиками, а також знімають свербіння і лущення шкіри голови.

Розтопіть половину склянки олії ші в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте дві столові ложки розтопленої кокосової олії, дві чайні ложки олії солодкого мигдалю та чайну ложку касторової олії. Змішайте олії за допомогою вінчика. Додайте сім крапель ефірної олії розмарину та три краплі ефірної олії евкаліпта. Знову перемішайте до однорідної маси. Рясно нанесіть маску на шкіру голови, м’яко втираючи кінчиками пальців. Одягніть шапочку для душу й залиште маску щонайменше на пів години. Вимийте голову безсульфатним шампунем і теплою водою.

Маска з олією ші для сухого волосся

Якщо у вас сухе волосся, яке потребує інтенсивного зволоження, ця маска для волосся з олією ші — саме те, що вам потрібно. Вона забезпечить ваше волосся вологою та поживними речовинами, не роблячи його жирним, а також запобіжить свербінню та лущенню шкіри голови.

Розтопіть чверть склянки олії ші та дві столові ложки кокосової олії на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте столову ложку оливкової олії (бажано першого віджиму) і чайну ложку меду. Добре перемішайте й поставте в холодильник на 10 хвилин. Потім збийте інгредієнти ручним міксером або вінчиком, доки суміш не стане біло-кремовою. Рясно нанесіть на волосся та шкіру голови, надіньте шапочку для душу та укутайте голову гарячим вологим рушником. Через годину-дві ретельно вимийте голову.

Маска для волосся з олією ші та авокадо

М’якоть стиглого авокадо — багате джерело мононенасичених жирів і вітаміну Е (токоферолу), який має сильні антиоксидантні властивості. У поєднанні з олією ші авокадо ефективно приборкує неслухняне волосся, робить його більш м’яким і гладеньким. Ця маска чудово підходить для фарбованого, освітленого, ослабленого, ламкого та пошкодженого волосся.

Вимийте стиглий авокадо, розріжте його навпіл і видаліть кісточку. Ложкою вийміть м’якоть і покладіть її в блендер. Збивайте, поки не отримаєте однорідне пюре. Додайте чверть склянки олії ші та столову ложку олії солодкого мигдалю. До речі, у цьому випадку олію ші можна не розтоплювати, тому що ви використовуєте блендер. Знову збивайте, поки суміш не стане однорідною. Нанесіть маску на волосся та шкіру голови, залиште на 30 хвилин або більше, а потім ретельно вимийте голову.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/890