5 рецептів домашнього соляного скрабу для тіла

12.12.2023 09:34

5 рецептів домашнього соляного скрабу для тілаВідлущування — важлива частина догляду за шкірою. Скраби та пілінги для тіла допомагають видалити омертвілі клітини, бруд і жир із поверхні шкіри, очистити і звузити пори, зробити шкіру м’якою і гладенькою, стимулювати мікроциркуляцію, зменшити прояви целюліту й розтяжок. Якщо ви любите косметику, зроблену своїми руками, зверніть увагу на ці рецепти домашніх соляних скрабів для тіла.

Скраби використовуються для механічного відлущування, яке передбачає очищення шкіри за допомогою абразиву. Вони можуть містити такі абразиви, як мікрогранули (крихітні частинки пластику), кристали солі або цукру, подрібнену шкаралупу мигдалю або абрикосових кісточок, ягідні кісточки, пемзу тощо. Сольові скраби досить популярні серед споживачів, оскільки кристали солі ефективно полірують шкіру, не дряпаючи її (за умови, що вони не надто великі), і легко розчиняються, що допомагає запобігти засміченню каналізації.

Домашній скраб для тіла із цукру та морської солі

Цей скраб містить два абразиви для дивовижного очищувального ефекту. Крім того, високоякісні рослинні олії в його складі допомагають утримувати вологу й роблять шкіру надзвичайно м’якою та гладенькою.

Помістіть половину склянки цукру-піску і чверть склянки морської солі в миску й добре перемішайте ложкою. Додайте 2 столові ложки меду, 2 столові ложки кокосової олії та одну восьму склянки олії ші (олії, можливо, доведеться спочатку розтопити їх у мікрохвильовій печі або на водяній бані). Добре змішайте, додайте чайну ложку олії жожоба й перемішайте до однорідності. Насамкінець додайте 5–10 крапель олії м’яти й перемішайте востаннє. Перекладіть скраб у стерилізовану скляну банку з кришкою і зберігайте в холодильнику.

Домашній скраб для тіла з лимоном і сіллю

До складу скрабу входить гімалайська сіль, яка цінується за свій унікальний мінеральний склад, і лимон, який відбілює шкіру та зменшує пігментацію. Він має освіжальний та відновлювальний ефект на шкіру.

Вичавіть сік з одного свіжого лимона. Висипте склянку гімалайської кам’яної солі, також відомої як рожева сіль, у миску. Додайте сік і третину склянки оливкової або кокосової олії (взагалі можна використати будь-яку рослинну олію, яка підходить вашому типу шкіри). Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси, перекладіть у герметичний контейнер. Можна також додати кілька крапель олії розмарину або лаванди для приємного аромату та додаткового освіжального ефекту.

Домашній соляний скраб для тіла з кокосовою олією

Кокосова олія — одна з найкращих косметичних олій. Завдяки високому вмісту ефірних жирів вона повільно окиснюється, а сіль є природним консервантом, тому цей скраб із кокосовою олією, зроблений своїми руками, має природно довгий термін зберігання.

Рецепт дуже простий: змішайте склянку кокосової олії, половину склянки дрібної солі для ванн і 4–5 крапель будь-якої ефірної олії на ваш вибір. Зберігати в герметичній ємності. За бажанням можна використовувати кухонну, гімалайську або будь-яку іншу сіль.

Домашній соляний скраб для тіла з олією чайного дерева

Олія чайного дерева цінується за свої антисептичні та протизапальні властивості, вона чудово підходить для догляду за проблемною шкірою, схильною до висипань. А завдяки її аромату скраб освіжає шкіру та дарує заряд бадьорості.

Змішайте півтори склянки кухонної або морської солі з 10 столовими ложками будь-якої косметичної рослинної олії. Додайте 32 краплі олії чайного дерева й ретельно перемішайте до однорідної маси. Перекладіть скраб у банку й щільно закрийте кришкою.

Домашній скраб для тіла на основі солі та цукру без олії

Більшість скрабів містять рослинну олію, яка надає їм текстуру й забезпечує шкіру вологою та поживними речовинами. Якщо вам не подобається олія в складі скрабу, спробуйте цей рецепт.

Вам знадобиться склянка рідкого кастильського мила, склянка кухонної солі або солі для ванн, склянка білого цукру та склянка харчової соди. Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси, додайте 30 крапель улюбленої ефірної олії або суміші олій і знову перемішайте. Скраб повинен мати пухнасту консистенцію картопляного пюре. Зберігайте засіб у пластиковому контейнері.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/891