4 рецепти домашнього соляного скрабу для обличчя

15.12.2023 09:02

4 рецепти домашнього соляного скрабу для обличчяРегулярне відлущування допомагає видалити з поверхні шкіри бруд, надлишок шкірного сала і відмерлі клітини, очищує пори й запобігає висипанням, стимулює оновлення шкіри, робить її м’якою і гладенькою. Якщо ви любите доглядати за шкірою за допомогою косметики, зробленої своїми руками, перегляньте ці рецепти домашніх соляних скрабів для обличчя, які ви, можливо, захочете спробувати.

Сіль — один із найпоширеніших ексфоліантів у домашніх засобах для догляду за шкірою. Крихітні кристали солі полірують шкіру й роблять її рівнішою. Крім того, вони забезпечують епідерміс мінералами, необхідними для його здоров’я. Морська та гімалайська сіль працюють краще, оскільки вони багатші на мінерали, ніж звичайна кухонна сіль. Звичайно, використовувати треба сіль дрібного помелу, щоб запобігти подряпинам на шкірі. Грубу сіль залиште для антицелюлітних скрабів для тіла.

Соляний скраб для обличчя для сяйва шкіри

Це базовий рецепт соляного скрабу. Вам знадобляться морська сіль, яка відлущить шкіру й забезпечить її мінералами, косметична рослинна олія, яка допоможе утримувати шкіру зволоженою і підтримати її природний ліпідний бар’єр, і мед, що містить антиоксиданти, завдяки яким допомагає запобігти передчасному старінню шкіри.

У невелику миску покладіть дві столові ложки морської солі, столову ложку меду та столову ложку оливкової олії, олії солодкого мигдалю або олії авокадо. Добре перемішайте виделкою до отримання однорідної маси. Перекладіть у невелику чисту ємність. Для використання зачерпніть трохи скрабу з ємності й нанесіть на злегка вологу шкіру. Масажуйте обличчя 60–90 секунд, потім змийте теплою водою.

Очищувальний лимонно-соляний скраб для обличчя від чорних цяток

Цей скраб має сильні антибактеріальні та антисептичні властивості. Лимон багатий на лимонну кислоту, яка допомагає розчиняти бруд і жир на поверхні шкіри, очищає і звужує пори, регулює виділення шкірного жиру й освітлює шкіру. Сіль відлущує відмерлі клітини й бореться з мікробами, запобігаючи утворенню чорних цяток.

Змішайте столову ложку морської солі, половину чайної ложки свіжовичавленого лимонного соку й чайну ложку води в невеликій мисці. Нанесіть скраб на обличчя і злегка помасажуйте від 2 до 5 хвилин. Змийте теплою водою, а потім збризніть обличчя холодною водою, щоб звузити пори. Переконайтеся, що не використовуєте занадто багато лимонного соку, бо у великій кількості він може спричинити подразнення шкіри.

Скраб для обличчя з гімалайської солі та кокосової олії

Гімалайська рожева сіль має детоксикаційний та м’який абразивний ефект, завдяки якому ваша шкіра стане м’якою та гладенькою. Крім того, цей скраб на основі гімалайської солі стимулює мікроциркуляцію в епідермісі, очищає закупорені пори та сприяє виведенню зайвої рідини. Кокосова олія, що входить до складу засобу, активно живить шкіру та підтримує її зволоженість.

Помістіть половину склянки дрібної гімалайської солі в миску. Повільно влийте чверть склянки рідкої кокосової олії і добре перемішайте ложкою. Додайте 10 крапель ефірної олії герані для приємного запаху та додаткових антибактеріальних властивостей. Перекладіть скраб у стерилізовану баночку або контейнер. Нанесіть трохи скрабу на вологу шкіру, помасажуйте, залиште на хвилину, потім змийте теплою водою.

Томатно-соляний скраб для обличчя

Натхненний італійською кухнею, цей скраб поєднує сіль, помідори та оливкову олію. Оливкова олія зволожує шкіру та забезпечує її поживними речовинами, а помідор допомагає зберегти еластичність шкіри. Замість помідора можна використовувати будь-який фрукт або овоч на ваш вибір, якщо у вас немає на нього алергії. Наприклад, ківі допомагає очистити пори, полуниця покращує колір обличчя, огірок заспокоює подразнену шкіру, а ананас має сильний освітлювальний ефект.

Помістіть дві столові ложки морської солі в миску. Додайте столову ложку оливкової олії і перемішайте до однорідної маси. Додайте в миску м’якоть невеликого стиглого помідора, знову перемішайте до однорідної маси. Перекладіть скраб у чистий контейнер і зберігайте в холодильнику до двох тижнів. Застосовуйте як будь-який інший скраб для обличчя.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/895