6 порад для вибору правильної пудри для обличчя

18.12.2023 09:05

6 порад для вибору правильної пудри для обличчяБагато хто нехтує нанесенням пудри для обличчя, але саме вона може стати ідеальним завершальним штрихом у вашому образі, зробивши ваше обличчя бездоганним. Однак дуже важливо обрати правильну пудру, яка найкраще підійде для вашого типу шкіри. Ось кілька порад, як обрати правильну пудру для обличчя відповідно до вашого типу й тону шкіри, а також її індивідуальних потреб.

З’ясуйте потреби вашої шкіри

Пудра для обличчя — універсальний засіб для макіяжу, який може виконувати відразу декілька завдань. Вона може закріпити макіяж, допомагаючи йому триматися довше, приховати дрібні недоліки, вирівняти тон шкіри, поглинути надлишки жиру з поверхні шкіри й запобігти блиску, зберегти шкіру свіжою і сяючою впродовж дня і навіть захистити її від сонячного випромінювання.

З’ясувавши, для чого саме вам потрібна пудра, ви зможете обрати відповідний тип продукту. Наприклад, пудри для обличчя, які допомагають макіяжу триматися довше, зазвичай маркуються як «фінішні» або «закріплюючі». Якщо вам потрібно запобігти появі жирного блиску, шукайте пудри з маркуванням «матуюча», «контроль блиску» або «контроль жиру». Пудри для обличчя, які забезпечують захист від сонця, зазвичай мають відповідне маркування зі вказаним рівнем SPF на пакованні.

Враховуйте тон вашої шкіри

Відтінок пудри для обличчя має відповідати кольору вашої шкіри, інакше ваше обличчя виглядатиме так, ніби ви носите маску. Відтінки із занадто рожевим або занадто помаранчевим підтоном можуть бути не найкращим вибором, у той час як бежеві та коричневі зазвичай добре поєднуються з правильним тоном шкіри. Якщо ви не можете знайти пудру, яка відповідає вашому кольору обличчя, зупиніть свій вибір на напівпрозорій пудрі. Подібні пудри можуть не так добре приховувати недоліки, як тоновані, але вони сумісні з будь-яким кольором обличчя.

Враховуйте свій тип шкіри

Якщо у вас нормальна шкіра, цей пункт можна пропустити, але він може бути корисним для тих, у кого жирна, комбінована або суха шкіра. Пудри для жирної та комбінованої шкіри зазвичай містять абсорбенти (наприклад, тальк або діоксид кремнію), які поглинають надлишок жиру з поверхні шкіри, не дають їй блищати й запобігають висипанням. Крім того, вони не містять комедогенних інгредієнтів, які можуть закупорювати пори і спричиняти висипання та запалення. Пудри для сухої шкіри мають надзвичайно легку, майже кремову текстуру, яка приховує сухі ділянки та дрібні зморшки, а не підкреслює їх. Якщо ваша шкіра надзвичайно чутлива, шукайте пудру на мінеральній основі.

Текстура та фініш також важливі

Хороша пудра не повинна мати занадто порошкоподібну текстуру. Обирайте шовковисту текстуру, яка плавно лягає на шкіру, рівномірно розтушовується і приховує недоліки, а не підкреслює їх. Фініш також важливий для загального ефекту. Якщо у вас жирна або комбінована шкіра, обирайте пудру для обличчя з матовим фінішем. Для решти типів шкіри найкращим варіантом буде ледь помітний блискучий фініш, оскільки він надає шкірі природного сяйва. Уникайте мерехтливого фінішу, якщо тільки ви не збираєтеся на вечірку.

Розсипчаста чи компактна? Обирати вам!

Розсипчаста пудра зазвичай надає шкірі майже бездоганного вигляду, але її важко наносити. Компактні пудри набагато легше наносити і брати із собою, тому, якщо ви плануєте підправляти макіяж упродовж дня або часто кудись їздите, компактна пудра буде кращим вибором. Або ж можна придбати дві пудри: розсипчасту для використання вдома та компактну для підправлення макіяжу та подорожей. Тільки переконайтеся, що вони мають однаковий відтінок.

SPF

Хоча пудра для обличчя не може замінити повноцінний сонцезахисний крем, наполегливо рекомендуємо обирати засоби із сонцезахисними фільтрами (SPF), особливо якщо ви проводите багато часу надворі. Найпоширеніші УФ-фільтри, які можна знайти в пудрі для обличчя, включають діоксид титану, оксид цинку, Mexoryl SX (екамсул), авобензон і Tinosorb (бемотризинол, бісотризол, октил метоксициннамат). Більшість із них поглинають лише один тип УФ-променів (UVA або UVB), тому шукайте пудру для обличчя, яка містить принаймні два із цих інгредієнтів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/897