5 рецептів домашніх масок для обличчя для свіжості та сяйва шкіри

19.12.2023 09:07

5 рецептів домашніх масок для обличчя для свіжості та сяйва шкіриНавіть якщо ви ретельно доглядаєте за своєю шкірою, упродовж дня вона може втрачати свіжість та тьмяніти. Якщо таке трапляється часто, вам обов’язково потрібно робити маски, які допоможуть повернути шкірі здорове сяйво. Пропонуємо 5 рецептів домашніх масок для обличчя для свіжості та сяйва шкіри, які можна спробувати, якщо у вас немає часу та грошей на похід до спа-салону.

Щоб зберегти свіжість, пружність та сяйво, шкіра потребує зволоження, тому освіжальні маски для обличчя часто містять зволожувальні інгредієнти, такі як сік листя алое вера або огірка. Інші поширені інгредієнти включають лимонний сік (покращує колір обличчя і має антиоксидантну дію завдяки високому вмісту вітаміну С), авокадо (багатий на жирні кислоти та інші поживні речовини), мед (живить шкіру й робить її м’якою) та інші.

Освіжальна маска для обличчя з м’ятою

М’ята — ключовий інгредієнт цієї маски. Завдяки своїм заспокійливим, охолоджувальним та очищувальним властивостям вона робить шкіру м’якою, чистою та свіжою, а також ефективно запобігає тьмяному та втомленому вигляду обличчя.

Почистіть два великі огірки й подрібніть їх у кухонному комбайні до однорідної маси. Процідіть пюре, щоб видалити зайву воду. Додайте чверть склянки дрібно нарізаного листя свіжої м’яти, дві столові ложки грецького йогурту або нежирної сметани і столову ложку лимонного соку. Збийте в блендері до однорідної маси. Нанесіть маску на очищену шкіру, залиште на 15 хвилин і змийте теплою водою. Маску можна зберігати в чистій баночці в холодильнику.

Маска для обличчя з авокадо для сухої шкіри

Суха шкіра легко втрачає вологу й починає виглядати тьмяною та сіруватою. Ця маска ідеально підходить для поповнення запасів води та її утримання в епідермісі. Вона зробить вашу шкіру надзвичайно м’якою та допоможе зберегти її еластичність і пружність.

Розріжте стиглий авокадо навпіл, вийміть кісточку, ложкою дістаньте м’якоть, покладіть у миску й розімніть виделкою до однорідної консистенції без грудочок. Додайте яєчний білок (кімнатної температури) і чайну ложку лимонного соку. Збийте віночком для отримання приємної, гладенької текстури. Рівномірно нанесіть на чисту шкіру, уникаючи зони навколо очей, і залиште приблизно на 30 хвилин, потім ретельно змийте теплою водою. Решту маски можна заморозити у формі для льоду й розморозити за потреби.

Освітлювальна маска для обличчя з медом і спеціями

Ця маска — справжня паличка-виручалочка! Вона освітлює колір обличчя, вирівнює тон шкіри, допомагає зволожити шкіру, усуває недоліки, запобігає висипанням і має легкий відлущувальний ефект. А найкраще в цій масці те, що всі інгредієнти, швидше за все, уже є у вас вдома, особливо якщо ви любите випічку.

Змішайте столову ложку меду, по половині чайної ложки мелених мускатного горіха й кориці, перемішайте всі інгредієнти, поки не отримаєте однорідну пасту. Якщо мед занадто густий, спочатку розтопіть його в мікрохвильовій печі або водяній бані. Нанесіть маску тонким шаром на чисту шкіру, уникаючи зони навколо очей. Залиште приблизно на 10 хвилин, потім змийте маску.

Детокс-маска для обличчя

Якщо ваша шкіра потребує інтенсивного догляду після вечірки, ця маска — те, що вам потрібно! Вона допомагає позбутися токсинів і видалити омертвілі клітини, очищає і звужує пори, покращує колір обличчя, забезпечує шкіру вологою і поживними речовинами.

Змішайте дві столові ложки косметичної глини (можна використовувати каолін, мултані міті/фулерову землю, бентоніт, французьку зелену глину тощо), столову ложку нерафінованої кокосової олії (бажано першого віджиму), половину столової ложки меду та свіжовичавлений сік половини лимона (або краплю лимонної ефірної олії). Добре перемішайте, нанесіть пасту на чисту шкіру й залиште на 10 хвилин.

Омолоджувальна кавова маска

Якщо ви любите каву, не викидайте щойно гущу від свіжозвареної кави. Замість цього зробіть із неї омолоджувальну маску для обличчя! Кава стимулює регенерацію клітин шкіри, підвищує її еластичність, допомагає видалити ороговілі клітини, бруд і надлишок шкірного сала. До того ж, маски з кавою чудово пахнуть!

Змішайте дві чайні ложки косметичної глини та чайну ложку кавової гущі в неметалевій мисці за допомогою дерев’яної або пластикової ложки. Коли інгредієнти добре змішаються, додайте одну-півтори чайні ложки яблучного оцту або рожевої води (залежно від вашого типу шкіри) і 2–3 краплі олії чайного дерева або іншої ефірної олії на ваш вибір. Добре перемішайте, поки не отримаєте помірно густу пасту. Нанесіть її на обличчя і залиште на 5–15 хвилин або поки маска не почне застигати. Змийте теплою водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/899