5 переваг активованого вугілля для шкіри, волосся та зубів

25.12.2023 09:06

5 переваг активованого вугілля для шкіри, волосся та зубівАктивоване вугілля — природний сорбент, який використовується переважно для лікування харчових отруєнь. Крім того, його використовують як інгредієнт у деяких магазини та саморобних косметичних продуктах. Які косметичні переваги має активоване вугілля?

Активоване вугілля виробляється шляхом оброблення звичайного вугілля парою або дуже гарячим повітрям, яке роз’їдає внутрішні поверхні вугілля і тим самим збільшує його поглинальну поверхню. Саме сорбційні властивості активованого вугілля визначають його користь для здоров’я та краси. Давайте дізнаємося про них докладніше.

Воно очищає шкіру

Активоване вугілля використовується для лікування отруєнь завдяки своїй здатності всмоктувати токсини. Так само воно всмоктує бруд, надлишок шкірного сала й токсини з поверхні шкіри та навіть пор. Маски та скраби для обличчя з активованим вугіллям ефективно видаляють усі типи забруднень із поверхні шкіри та пор, борються з висипаннями, звужують пори та підтримують їхню чистоту, зменшують запалення, запобігають утворенню слідів від прищів та гіперпігментації.

Воно нормалізує баланс жирної шкіри

Якщо у вас жирна або комбінована шкіра, схильна до блиску, активоване вугілля може бути саме тим інгредієнтом, який вам потрібен, щоб тримати шкіру під контролем. Очищувальні засоби або маски на основі вугілля не тільки видаляють надлишки жиру та інші забруднення з поверхні шкіри, але й допомагають нормалізувати виділення шкірного сала й тим самим запобігти появі жирного блиску. Щоб досягти такого ефекту, потрібно використовувати такі засоби раз на тиждень. Однак не перестарайтеся, адже надмірне очищення може призвести до появи сухих ділянок.

Воно відбілює зуби

Чорні зубні пасти з вугіллям останнім часом стали справжнім хітом, оскільки активоване вугілля має подвійний відбілювальний ефект. Як сорбент воно допомагає позбутися плям органічного походження, спричинених кавою, чаєм, вином або тютюном. Як м’який абразив воно видаляє наліт і зубний камінь із поверхні зубів. Результат — чисті, білі та блискучі зуби.

Якщо ви не можете знайти чорну зубну пасту, можна просто почистити зуби за допомогою активованого вугілля з аптеки. Розтовчіть одну або дві таблетки, а потім добре змішайте з невеликою кількістю води, щоб утворилася густа паста. Використовуйте таку пасту для чищення зубів упродовж щонайменше трьох хвилин, ретельно прополощіть рота, а потім почистіть зуби своєю звичайною зубною пастою. Вугілля, ймовірно, забарвить вашу зубну щітку в чорний колір, тому варто використовувати дві окремі зубні щітки.

Воно корисне для шкіри голови

Шампуні видаляють лише поверхневий бруд із коренів волосся та шкіри голови. Якщо вам потрібне глибоке очищення, спробуйте шампуні або засоби для шкіри голови з активованим вугіллям. Вони ефективно видаляють бруд і надлишок жиру, виводять токсини з волосяних фолікулів, знімають свербіння і лущення шкіри голови, допомагають боротися з лупою, роблять волосся більш легким і об’ємним. Знову ж таки, якщо ви не можете знайти вугільний шампунь, можна просто зробити пасту з подрібненого вугілля і води, нанести її на шкіру голови, помасажувати, а потім вимити голову шампунем, як зазвичай.

Воно заспокоює шкіру та й загоює дрібні травми

Вугільну пасту можна застосовувати місцево, щоб заспокоїти свербіння, спричинене укусами комах, подряпинами та дрібними порізами. Вона зменшує біль, знімає набряк і прискорює загоєння.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/904