Користь равликового секрету для шкіри та його використання в косметиці

28.12.2023 09:11

Користь равликового секрету для шкіри та його використання в косметиціРавликовий секрет, також відомий як муцин равлика або равликовий слиз, декому може здатися огидним, але насправді це популярний та ефективний інгредієнт для догляду за шкірою. Він корисний для всіх типів шкіри, включно із чутливою, проблемною та зрілою, тому його можна знайти в багатьох косметичних засобах, особливо корейського виробництва. Яку саме користь для шкіри має равликовий секрет?

Равликовий муцин — це різновид слизу, який равлики виділяють, щоби їм було легше повзати. Крім того, слиз запобігає пересиханню м’яких тканин, які не захищені мушлею, саме тому він має сильні зволожувальні та пом’якшувальні властивості. Равликовий слиз використовувався в традиційній медицині впродовж століть — перші свідчення його застосування в медичних цілях датуються ще часами Стародавньої Греції.

Користь равликового слизу для шкіри була офіційно підтверджена іспанським онкологом Рафаелем Абадом Іглесіасом у 1960-х роках. Проводячи експерименти з використанням равликів як піддослідних для променевої терапії, він помітив, що слиз, який вони виділяють, сприяє швидшому загоєнню ушкоджень на їхній шкірі. Він протестував секрет равликів на людях і дійшов висновку, що він сприяє регенерації шкіри.

Однак знадобилося кілька десятиліть, щоб муцин равлика став популярним інгредієнтом у догляді за шкірою. Його вивела на косметичний ринок сім’я чилійських фермерів, а південнокорейські косметичні компанії були одними з перших, хто підхопив цей тренд. Засоби для догляду за шкірою з муцином равлика мають сильні зволожувальні та омолоджувальні властивості. Вони прискорюють загоєння дрібних пошкоджень шкіри, зменшують зморшки, запобігають передчасній появі ознак старіння і повертають шкірі здоровий колір. Усе це можливо завдяки численним перевагам равликового слизу.

Равликовий слиз багатий на вологу та поживні речовини

Равликовий слиз — це гель, який містить від 91 до 98 % води, залежно від виду равлика, у поєднанні з поживними речовинами, такими як глікопротеїни, пептиди, ліпіди, мінерали (наприклад, кальцій), гіалуронова кислота тощо. Вода запобігає десикації (висиханню) шкіри равлика, а елементи, що містяться в слизу, допомагають захистити шкіру від пошкоджень, інфекцій та ультрафіолетового випромінювання.

Перед використанням у якості косметичного інгредієнта слиз равликів багаторазово фільтрують, щоб забезпечити його чистоту й підвищити концентрацію поживних речовин. Деякі косметичні продукти із секретом равлика містять до 97 % цього неймовірного інгредієнта, але навіть ті, у яких його концентрація не така значна, мають яскраво виражені зволожувальні та поживні властивості.

Муцин равлика підходить для всіх типів шкіри

Равликовий секрет зволожує суху шкіру, допомагає нормалізувати водно-жировий баланс жирної шкіри та підтримує здоров’я нормальної шкіри. Це гіпоалергенний інгредієнт, безпечний навіть для дуже чутливої шкіри. Він добре заспокоює шкіру, зменшує почервоніння та подразнення і допомагає усувати проблеми, пов’язані із підвищеної чутливістю шкіри. Однак перед використанням будь-яких продуктів із муцином равлика однаково потрібно провести тест на чутливість, оскільки в дуже невеликої кількості людей спостерігається гіперчутливість до цього інгредієнту.

Секрет равлика має загоювальні властивості

Як ми вже згадували вище, здатність равликового слизу стимулювати регенерацію шкіри є науково доведеним фактом. Цей інгредієнт допомагає відновити пошкоджені тканини й загоює висипання, розацеа, сонячні опіки, шрами від акне, порізи від гоління та інші дрібні пошкодження шкіри. Крім того, він ефективний у боротьбі з віковими змінами, дрібними і глибокими зморшками та розтяжками.

Нарешті, секрет равлика зовсім не бридкий!

Хоча чистий равликовий слиз може бути трохи липким і схожим на клей, більшість косметичних продуктів із равликовим муцином (сироватки, зволожувальні креми та лосьйони, гелі для шкіри навколо очей, маски для обличчя тощо) мають нейтральну текстуру, запах і вигляд.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/909