Як зробити власні олії для волосся

29.12.2023 09:11

Як зробити власні олії для волоссяРослинні олії здавна використовуються для догляду за сухим і ламким волоссям. Завдяки високому вмісту жирних кислот вони ефективно відновлюють пошкоджену структуру волосся та утримують вологу, допомагаючи зберегти волосся сильним і зволоженим. Для більш ефективного догляду за волоссям можна змішати декілька рослинних олій та додати до суміші ще й ефірні олії. Пропонуємо рецепти домашніх олій для волосся, які підійдуть для різних типів волосся.

При приготуванні домашніх олій для волосся насамперед треба вибрати рослинну олію (або олії), яка найкраще підходить для вашого типу волосся та його конкретних потреб. Наприклад, жирне волосся потребує легких олій, які зволожуватимуть його, не роблячи ще жирнішим. Сухе волосся, навпаки, потребує олій із насиченою текстурою та яскраво вираженими поживними та зволожувальними властивостями. Ось список косметичних олій, які найкраще підходять для певних типів волосся:

  • сухе волосся: кокосова, авокадо, ші (каріте);
  • жирне волосся: солодкого мигдалю, абрикосових кісточок, виноградних кісточок;
  • тонке волосся: солодкого мигдалю, виноградних кісточок, соняшникова;
  • кучеряве волосся: оливкова, авокадо, ші (каріте);
  • ослаблене волосся: оливкова, кокосова, рицинова (касторова).

Звичайно, кожна ефірна олія також має свої властивості та переваги. Найважливіше в ефірних оліях — це те, що кожна з них має антибактеріальні, антисептичні та протигрибкові властивості, а це означає, що ефірні олії ефективно борються з лупою.

Регулярне використання олій для волосся, зроблених своїми руками, зміцнить ваше волосся, зробить його м’яким, шовковистим і блискучим. Однак треба пам’ятати, що олії потрібно дуже добре змивати, інакше волосся виглядатиме гарним і недоглянутим. Ось кілька рецептів олій для волосся, які ви можете спробувати в домашніх умовах.

Поживна олія для волосся

Ця олія-кондиціонер чудово підходить для догляду за сухим та пошкодженим волоссям, яке постраждало від сонця, солоної або хлорованої води, частого сушіння феном або термоукладання тощо. Для його приготування потрібно змішати дві столові ложки оливкової олії першого віджиму, столову ложку розтопленої кокосової олії, столову ложку меду та чайну ложку солі Епсома. Змішайте всі інгредієнти за допомогою ручного віничка або занурювального блендера. Коли сіль розчиниться, перелийте засіб у баночку з темного скла, щоб захистити його від світла, і щільно закрийте кришкою.

Олія для волосся з розмарином і м’ятою

Розмарин має антибактеріальні та антиоксидантні властивості. Він захистить ваше волосся від пошкодження, спричиненого вільними радикалами, а також боротиметься з лупою. М’ята покращує мікроциркуляцію в шкірі голови, стимулює волосяні фолікули, має приємний охолоджувальний та освіжальний ефект. Кокосова олія багата на насичені жири, які живлять волосся і допомагають запобігти ламкості, посіченим кінчикам і пухнастості.

Для приготування цієї олії вам знадобиться суха простерилізована скляна банка. Візьміть кілька свіжих або сушених гілочок розмарину та листочків перцевої м’яти, покладіть у банку й залийте нерафінованою кокосовою олією холодного віджиму, щоби вона повністю покрила трави. Зверніть увагу, що кокосова олія застигає при кімнатній температурі, тому, можливо, доведеться розтопити її в мікрохвильовці або на водяній бані.

Щільно закрийте банку і тримайте її в темному й теплому місці протягом двох тижнів, щодня струшуючи, щоб трави вивільнили ефірні олії. Перед застосуванням процідіть. Якщо не хочете чекати, можете просто додати по 16 крапель розмаринової та м’ятної ефірної олії розмарину в у невелику баночку кокосової олії.

Масажна олія для росту волосся

Якщо ви хочете зменшити випадіння волосся і прискорити його ріст, допоможе масаж шкіри голови зі олією, яка стимулює та живить волосяні фолікули, посилюючи приплив крові, що прискорює ріст волосся.

У невеликій баночці змішайте столову ложку кокосової олії, 3 краплі олії чайного дерева та 3 краплі олії перцевої м’яти. Перемішайте до однорідності, закрийте баночку і зберігайте в сухому прохолодному місці. Нанесіть засіб на шкіру голови повільними масажними рухами, а потім вимийте голову, щоби позбутися залишків олії.

Натуральна сироватка для волосся

Це легка сироватка для волосся, яка зволожує волосся, бореться з пухнастістю та зберігає його блиск і чудовий запах упродовж усього дня. Для досягнення такого ефекту достатньо нанести 3–4 краплі сироватки на свіжовимите волосся від коренів до кінчиків.

Налийте столову ложку виноградної олії та столову ложку рафінованої, дезодорованої соняшникової олії в скляний флакон із піпеткою. Додайте 5 крапель ефірної олії жасмину, закрийте флакон і злегка струсіть, щоби перемішати олії.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/910