7 корисних властивостей олії манго для вашої шкіри

03.01.2024 09:11

7 корисних властивостей олії манго для вашої шкіриОлії ші та какао — одні з найпопулярніших косметичних олій-батерів. Їх часто використовують для зволоження і живлення дуже сухої шкіри та боротьби з розтяжками. Але чи знаєте ви, що є ще одна рослинна олія-батер, яка чудово підходить для догляду за шкірою? Ми маємо на увазі олію манго, яка має безліч корисних властивостей для вашої шкіри.

Олію манго, також відому як олія насіння манго або масло манго, отримують із кісточок плодів дерева манго, що росте на Індійському субконтиненті. Її часто називають маслом (або батером — від англ. butter, «масло»), а не олією, оскільки за кімнатної температури мангова олія залишається напівтвердою. Маючи температуру плавлення 32–42 °C, вона тане під час контакту зі шкірою, що робить її ідеальним засобом для догляду за шкірою.

Олія манго переважно складається з насиченої стеаринової кислоти й мононенасиченої олеїнової кислоти (омега-9). Вона також містить меншу кількість насиченої пальмітинової кислоти, поліненасиченої лінолевої кислоти (омега-6) і насиченої арахідонової кислоти. Завдяки високому вмісту насичених жирів олія манго має виражені зволожувальні, поживні та пом’якшувальні властивості. Чому саме корисно використовувати олію манго в догляді за шкірою?

Вона активно зволожує суху шкіру

Рослинні олії з високим вмістом насичених жирів, які зазвичай називають батерами, чудово підходять для догляду за сухою шкірою, й олія манго не є винятком. Вона глибоко зволожує шкіру й допомагає утримувати вологу, запобігає появі сухих ділянок і лущення, зберігає шкіру м’якою і гладенькою. Харчову олію манго можна використовувати як бальзам для губ, який захищає шкіру та запобігає сухості, потріскуванню та лущенню губ.

Вона робить шкіру м’якою та пружною

Жирні кислоти, що містяться в олії манго, роблять шкіру м’якою та пружною, а також надають їй здорового вигляду. При регулярному застосуванні ця олія допомагає підтримувати еластичність шкіри та запобігає появі ознак передчасного старіння шкіри, як-то втрата пружності та тьмяність.

Вона має антивікові властивості

Окрім жирних кислот олія манго містить вітаміни С і А. Вітамін С — природний антиоксидант, який нейтралізує шкідливий вплив вільних радикалів, а отже, уповільнює процеси старіння. Вітамін А має відновлювальний ефект, зменшує видимість дрібних і глибоких зморшок та повертає шкірі здорове сяйво.

Вона заспокоює і загоює

Олію манго можна використовувати для догляду за чутливою шкірою завдяки її заспокійливим властивостям. Крім того, його можна використовувати для загоєння сонячних опіків, заспокоєння свербіння та печіння, спричинених укусами комах або кропивою, загоєння дрібних порізів та висипань, лікування екземи та псоріазу й навіть зменшення шрамів та розтяжок.

Вона забезпечує захист від сонця

Хоча олія манго не може повністю захистити вашу шкіру від ультрафіолетових променів, вона забезпечує мінімальний захист від сонця. Її можна поєднувати із сонцезахисними засобами з SPF для кращого захисту та додаткового зволоження.

Вона добре вбирається

Олія манго має кремоподібну текстуру яка легко тане під час нанесення на шкіру. Вона вбирається майже миттєво й не залишає на шкірі відчуття жирності. Завдяки своїй текстурі олія манго є чудовим інгредієнтом для домашніх зволожувальних кремів і масок, оскільки вона добре поєднується з іншими рослинними та ефірними оліями.

Вона майже не пахне

Це не зовсім корисна властивість для шкіри, але про неї варто згадати. Деякі нерафіновані косметичні олії мають сильний запах, який комусь здається приємним, але багатьом людям не подобається, коли їхні засоби для догляду за шкірою мають яскраво виражений аромат. Навіть нерафінована олія манго майже не пахне, що робить її ідеальним продуктом для людей, чутливих до запахів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/913