Як правильно вмиватися: 8 корисних порад

05.01.2024 09:08

Як правильно вмиватисяЯкщо ви хочете зберегти красу та здоров’я шкіри, треба тримати її в чистоті. Вмивання — невід’ємна частина догляду за шкірою, і дуже важливо робити це правильно, щоби не пересушити шкіру. Пропонуємо кілька корисних порад, які допоможуть вам вмиватися правильно і зберегти свіжість і здорове сяйво шкіри.

Вмивайтеся двічі на день

Для підтримання шкіри в чистоті треба вмиватися щонайменше двічі на день, вранці та ввечері. Вечірнє вмивання допоможе видалити бруд, піт, надлишкі шкірного сала й залишки макіяжу, даючи шкірі можливість дихати й запобігаючи подразненням, запаленням і висипанням. Не менш важливо вмиватися вранці, оскільки, поки ви спите, ваша шкіра продовжує виробляти шкірне сало, а бактерії з наволочки та слини легко переносяться на обличчя.

… але не робіть цього занадто часто

Часте вмивання позбавляє шкіру природних жирів, роблячи її сухою і незахищеною. Щоби підтримувати чистоту шкіри між вмиваннями, можна використовувати вологі серветки. Однак є і винятки. Наприклад, завжди треба вмиватися після тренування в спортзалі або надмірного потовиділення, особливо якщо у вас жирна шкіра, щоб запобігти появі висипань.

Виберіть правильний засіб для вмивання

Звичайне мило не підійде, оскільки воно порушить природний pH-баланс вашої шкіри. Якщо ви хочете, щоб ваша шкіра була здоровою, потрібно підібрати правильний очищувальний засіб для вашого типу шкіри. На щастя, косметичні бренди пропонують вражаючий вибір засобів для вмивання: гелі, пінки, креми, гідрофільні олії, м’яке мило, спеціально розроблене для вмивання, та багато іншого.

Якщо у вас нормальна шкіра, можна використовувати майже будь-який тип засобу для вмивання, просто переконайтеся спочатку, що він не спричиняє відчуття сухості або стягнутості шкіри. Якщо у вас суха шкіра, обирайте кремоподібні засоби, який не дадуть їй втратити вологу. Якщо у вас жирна або комбінована шкіра, використовуйте легкий очищувальний засіб з антибактеріальними інгредієнтами, який видалить надлишок жиру й запобіжить появі прищів. Нарешті, якщо ваша шкіра схильна до надмірної чутливості, обирайте м’який, гіпоалергенний очищувальний засіб, бажано без ароматизаторів.

Спочатку завжди знімайте макіяж

Якщо ви користуєтеся декоративною косметикою, то перед вмиванням потрібно спочатку зняти макіяж, особливо в зоні навколо очей. Засоби для зняття макіяжу — це не просто маркетинговий трюк, який має на меті змусити вас купувати більше засобів для догляду за шкірою. Вони спеціально розроблені для видалення навіть водостійкого макіяжу з поверхні шкіри, а про решту подбає ваш засіб для вмивання.

Мийте руки

Торкаючись обличчя брудними руками, легко можна занести на шкіру інфекцію. Завжди мийте руки перед вмиванням, щоб захистити шкіру від бактерій.

Переконайтеся, що температура води комфортна

Деякі люди вмиваються гарячою водою, тому що вона нібито «відкриває пори». Однак гаряча вода не сприяє більш глибокому очищенню, вона лише подразнює шкіру і спричиняє зневоднення. Щоб зберегти здоров’я шкіри, потрібно вмиватися теплою або прохолодною водою.

Не тріть обличчя

Енергійне тертя обличчя не принесе жодної користі. Щоб очистити шкіру належним чином, м’яко масажуйте її круговими рухами щонайменше 60 секунд, змийте засіб для вмивання і промокніть обличчя м’яким рушником. Якщо вам потрібне глибоке очищення, можна скористатися спеціальною щіточкою або силіконовим спонжем чи нанести скраб, але не варто робити пілінг частіше, ніж раз на тиждень.

Пам’ятайте, що рушник має бути чистим

У жодному разі не можна витирати щойно очищене обличчя мокрим або брудним рушником. Навіщо взагалі вмиватися, якщо одразу після цього ви знову розтираєте по шкірі бактерії? Використовуйте свіжий, чистий рушник щоразу, коли вмиваєтеся, і, звісно, ніколи не витирайте обличчя рушником для тіла.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/915