7 речей, які варто потрібно знати про листові маски для обличчя

09.01.2024 09:25

7 речей, які варто потрібно знати про листові маски для обличчяОстаннім часом листові маски для обличчя, також відомі як листкові або тканинні, стали справжнім хітом. Використання таких масок — простий та ефективний спосіб забезпечити шкіру вологою та поживними речовинами, а також влаштувати собі спа-процедуру в домашніх умовах. Насправді в них так багато дивовижних переваг, що ми навіть не знаємо, із чого почати. Ось сім речей, які варто знати про листові маски для обличчя та їхні переваги.

Вони називаються листовими масками (sheet masks) не просто так. Листова маска — це лист у формі обличчя, виготовлений із нетканого волокна, бавовни, біоцелюлози, кокосової копри, гідрогелю або іншого матеріалу, з отворами для очей, носа й губ. Листові маски просякнуті рідкою сироваткою, багатою на вітаміни та інші поживні речовин. Альтернативна назва «тканинна маска» дуже поширена, але по суті невірна, адже таки маски виготовляються з нетканих матеріалів.

Вони походять з Азії. Згідно з легендою, листові маски для обличчя винайшли японські гейші, які змочували клаптики шовкової тканини у квітковій воді й накладали їх на обличчя як частину свого ритуалу догляду за шкірою. Хоча такі маски для обличчя, можливо, справді виникли в Японії, по-справжньому популярними вони стали завдяки південнокорейським косметичним компаніям. За межами Азії листові маски набули популярності завдяки знаменитостям, які активно їх використовували й робили про це пости в соцмережах.

Вони дуже прості у використанні. Однією з найочевидніших переваг листових масок є те, що їх дуже легко використовувати. Усе, що вам потрібно зробити, — це очистити обличчя і нанести тонік, потім відкрити саше з маскою, розгорнути її і накласти на обличчя. Маску залишають приблизно на 10–30 хвилин, після чого знімають і акуратно втирають у шкіру сироватку, що не встигла увібратися. Пам’ятайте, що після зняття маски не можна вмиватися. Якщо на обличчі залишилося занадто багато сироватки, акуратно промокніть залишки ватним диском або паперовою серветкою.

Якщо ви ніколи раніше не користувалися листовими масками, може знадобитися деякий час, щоб звикнути до них. Зазвичай вони універсального розміру, тому потрібно переконатися, що маска добре тримається на обличчі. Найпростіший спосіб накласти маску — почати із чола й повільно рухатися вниз по обличчю, м’яко поплескуючи. Намагайтеся розгладжувати будь-які нерівності або зморшки від центру до країв, щоб маска щільно прилягала до обличчя.

Вони зручна і відносно недорога альтернатива спа-процедурам. Листові маски — відмінне джерело вологи та різноманітних активних інгредієнтів (вітамінів, мінералів, трав’яних екстрактів, гіалуронової кислоти, секрета равлика, пептидів та ін.). Вони дуже щільно прилягають до шкіри, що допомагає активним інгредієнтам легше вбиратися. Крім того, листова маска перешкоджає випаровуванню вологи. Як результат, такі маски активно живлять шкіру, роблять її суперзволоженою, вирівнюють колір обличчя і надають шкірі природного сяйва.

Вони більш гігієнічні, ніж багато інших засобів для догляду за шкірою. Листові маски упаковані в індивідуальні саше й запаяні під вакуумом, а це означає, що ймовірність перенесення на шкіру якихось хвороботворних бактерій практично нульова, якщо ви накладаєте маску чистими руками. Листові маски, безумовно, безпечніші, ніж баночка з кремом, яка регулярно контактує з повітрям і вашими пальцями.

Вони зазвичай не очищають і не відлущують шкіру. Мета листових масок — зволоження та живлення. На відміну від традиційних масок, вони не можуть забезпечити глибоке очищення чи відлущування шкіри (хоча деякі маски можуть містити кислоти або ензими для легкого відлущування та освітлення шкіри). Це не так уже й погано, адже кожен косметичний продукт має своє призначення та функції. Просто треба знати цей момент, щоби отримати максимум переваг від використання листових масок.

Їх треба використовувати регулярно. Деякі кореянки використовують листові маски щовечора перед сном, щоб їхня шкіра виглядала бездоганно. Насправді щоденне використання — це трохи занадто (а якщо у вас чутлива або схильна до акне шкіра, воно може завдати більше шкоди, ніж користі), але листові маски треба використовувати регулярно, якщо ви хочете досягти стійкого помітного ефекту. Зазвичай оптимальною частотою вважають один-два рази на тиждень, залежно від типу шкіри і властивостей конкретної маски.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/917