4 дивовижні маски для обличчя з олією солодкого мигдалю

10.01.2024 09:13

Маски для обличчя з олією солодкого мигдалюОлія солодкого мигдалю є однією з найпопулярніших косметичних рослинних олій завдяки своїй легкій текстурі та високому вмісту мононенасичених жирних кислот, вітаміну Е, білків, калію та цинку. Це м’яка та гіпоалергенна олія, яку можна безпечно використовувати навіть на дуже чутливій шкірі, що робить її поширеним інгредієнтом домашніх масок для обличчя. Ось чотири дивовижні маски з олією солодкого мигдалю, які можна спробувати зробити вдома.

Мигдаль — багате джерело олії, адже 50 % сухої маси ядра мигдалю припадає на жирні кислоти. Мигдальна олія складається з олеїнової кислоти (мононенасичена жирна кислота омега-9), лінолевої кислоти (поліненасичена жирна кислота омега-6) та пальмітинової кислоти (насичена жирна кислота). Ця олія також є багатим джерелом токоферолу (вітаміну Е) — природного антиоксиданту, який запобігає передчасному старінню шкіри.

Маски для обличчя з мигдальною олією підходять для всіх типів шкіри, але особливо рекомендовані для догляду за тонкою, сухою, віковою та надмірно чутливою шкірою. Вони роблять шкіру більш пружною, покращують її еластичність, розгладжують дрібні зморшки, роблять шкіру м’якою, утримують вологу й навіть допомагають лікувати деякі шкірні захворювання, такі як висипання, екзема та псоріаз.

Маска для обличчя з олією солодкого мигдалю та авокадо

Як і олія солодкого мигдалю, авокадо є багатим джерелом незамінних жирних кислот. У поєднанні вони активно живлять шкіру та надають їй сяйва. Маска також містить лимонний сік, який допомагає боротися з акне й покращує колір обличчя.

У мисці змішайте столову ложку м’якоті стиглого авокадо, чайну ложку олії солодкого мигдалю, чайну ложку сметани або грецького йогурту та чайну ложку меду. Вичавіть кілька крапель лимонного соку й розімніть усі інгредієнти виделкою до однорідної маси (можна також скористатися кухонним комбайном). Нанесіть маску на чисту шкіру й залиште на 20 хвилин, а потім акуратно видаліть її з обличчя теплою вологою серветкою.

Відбілювальна маска для обличчя з мигдальною олією

Якщо ви хочете освітлити шкіру або зменшити пігментацію, спробуйте цю маску для обличчя з олією солодкого мигдалю. Змішайте по чайній ложці сухого молока, лимонного соку та меду з половиною чайної ложки олії солодкого мигдалю. Нанесіть суміш на обличчя і залиште на 10–15 хвилин, потім змийте прохолодною водою.

Маска для обличчя від акне з яєчним жовтком та мигдальною олією

Яєчний жовток багатий на вітамін А (ретинол), який, як відомо, бореться з акне й запобігає висипанням. Він стимулює регенерацію шкіри й навіть зменшує дрібні зморшки. Мигдальна олія живить і зволожує шкіру, не забиваючи пори. Маска також містить мед, який бореться з мікробами, що спричиняють акне.

Змішайте столову ложку мигдальної олії, яєчний жовток, столову ложку меду та столову ложку сметани або грецького йогурту. Перемішайте до утворення густої пасти. Якщо мед занадто густий, можна трохи підігріти його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Нанесіть маску на обличчя та шию, залиште на 15 хвилин, змийте теплою водою і промокніть шкіру насухо.

Освітлювальна маска для обличчя з мигдалевою олією та куркумою

Куркума — це яскраво-жовта спеція, яка широко використовується в азіатській кухні. Вона має потужні протизапальні та антибактеріальні властивості, а також допомагає освітлити тон шкіри. Ця освітлювальна маска з куркумою призначена для сухої шкіри, тому іншим її ключовим інгредієнтом є мигдальна олія з її поживними та зволожувальними властивостями.

Змішайте чверть чайної ложки порошку куркуми та дві столові ложки кукурудзяного крохмалю або борошна (другий інгредієнт не має жодного косметичного ефекту, він просто діє як загущувач). Після змішування додайте 2–3 краплі рідкого меду та дві столові ложки олії солодкого мигдалю. Добре перемішайте, поки не утвориться густа кремоподібна паста. Якщо паста дуже густа, можна додати ще трохи олії.

Нанесіть суміш на обличчя та шию, залиште на 15–20 хвилин, а потім зніміть теплим вологим спонжем. Майте на увазі, що куркума забарвить спонж у жовтий колір, тому треба використовувати спонж, який вам не шкода буде потім викинути.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/918