4 обгортання для тіла своїми руками для гладенької та пружної шкіри

07.02.2024 09:15

4 обгортання для тіла своїми руками для гладенької та пружної шкіриОбгортання для тіла — це, мабуть, найпростіша й найдоступніша домашня спа-процедура. Вони допомагають боротися із целюлітом, схуднути, вивести токсини зі шкіри та зробити її м’якою, гладенькою та пружною. Багато косметичних брендів пропонують готові до використання засоби, але якщо ви прихильник засобів для догляду за шкірою, зроблених своїми руками, можна спробувати зробити їх власноруч. Ось чотири обгортання для гладенької та пружної шкіри, які ви можете зробити вдома.

Назва «обгортання» є досить буквальною: ця спа-процедура передбачає обгортання різних частин тіла харчовою плівкою або спеціальними бинтами для детоксикації, боротьби із целюлітом і схуднення. Між шкірою та плівкою/бинтами зазвичай є шар косметичного засобу (крему, маски тощо), який живить і зволожує шкіру. Такі засоби часто також називають «обгортаннями» за назвою процедури.

Обгортання для схуднення

Це повністю натуральне обгортання для схуднення — ефективний спосіб вивести токсини з організму, зменшити об’єми на пару сантиметрів і забезпечити шкіру вологою та мінералами. До його складу входять такі інгредієнти: косметична глина (каолін, бентоніт, мултані міті, французька зелена або будь-яка інша), гель алое вера, рицинова (касторова) олія та морська сіль або сіль Епсома (магнієва сіль).

Змішайте половину склянки косметичної глини та дві столові ложки солі в неметалевій мисці. Сіль забезпечить вашу шкіру мінералами, а глина поглине токсини. Додайте чверть склянки рицинової олії або будь-якої іншої косметичної олії на ваш вибір. Оливкова, кокосова або мигдальна олія також чудово підійде. Нарешті, додайте чверть склянки гелю алое вера, — широко використовуваного косметичного інгредієнта зі зволожувальними, протизапальними та заспокійливими властивостями. Перемішайте всі інгредієнти разом до однорідної консистенції. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води.

Нанесіть тонкий шар обгортання на шкіру. Загорніться в поліетиленову плівку або рушник, ляжте й розслабтеся приблизно на годину. Потім розгорніться, змийте обгортання теплою водою і зволожте шкіру.

Обгортання з папаєю

Папая — багате джерело ферментів, які пом’якшують шкіру і стимулюють її оновлення. Вона містить унікальний фермент папаїн, який має відлущувальні властивості; він делікатно видаляє відмерлі клітини та надлишок жиру з поверхні шкіри, роблячи її неймовірно м’якою та гладенькою.

Усе, що вам потрібно для цього простого обгортання, — це дуже стигла папая. Зробіть із її м’якоті однорідне пюре; для цього її можна розім’яти виделкою або використати ручний блендер. Нанесіть пюре на очищену шкіру, загорніться в плівку, ляжте на кілька рушників, які ви не боїтеся забруднити, і також обгорніть їх навколо тіла. Залиште обгортання на 20 хвилин, після чого розгорніть рушники та плівку і прийміть теплий душ.

Детокс-обгортання для тіла

Це обгортання трохи схоже на перше і водночас відрізняється від нього. Його головна мета — допомогти очистити шкіру від токсинів. Інгредієнти, які вам знадобляться: грязь Мертвого моря, сіль Мертвого моря, мигдальна олія та ефірна олія лаванди. Можна замінити грязь Мертвого моря на косметичну глину, змішану з водою, а замість лавандової олії використати будь-яку іншу ефірну олію на ваш вибір.

Розчиніть сіль у двох склянках теплої води. Візьміть смуги лляної або бавовняної тканини, занурте їх у сольовий розчин і залиште на дві хвилини. Поки тканина відмокає, змішайте грязь, мигдальну олію та ефірну олію лаванди в неметалевій мисці. Перемішайте до однорідності. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води і знову перемішайте.

Нанесіть пасту на проблемні ділянки, обмотайте їх просоченою сіллю тканиною (не забудьте перед використанням її добре викрутити) і розслабтеся на годину. Після цього зніміть тканину і змийте пасту теплою водою.

Зігрівальне обгортання

Зігрівальні обгортання стимулюють приплив крові та лімфи, зменшують кількість підшкірного жиру й допомагають полегшити м’язові болі. Однак із ними треба бути обережними, якщо у вас чутлива шкіра, оскільки зігрівальні інгредієнти можуть спричинити почервоніння, свербіж і сильне подразнення. Перш ніж робити зігрівальне обгортання, протестуйте невелику кількість суміші на передпліччі, щоби переконатися у відсутності побічних ефектів.

Змішайте столового ложку меленого каєнського перцю або дві столові ложки порошку імбиру, п’ять столових ложок косметичної глини та десять столових ложок теплої води. Перемішайте до отримання однорідної пасти. Додайте дві краплі вашої улюбленої ефірної олії і знову перемішайте (цей крок можна пропустити).

Нанесіть обгортання на ділянки тіла, де ви хочете покращити кровообіг, загорніть у плівку й залиште на 10–20 хвилин. Якщо печіння стає нестерпним, негайно змийте суміш, незалежно від того, скільки часу минуло! Після закінчення часу зніміть плівку і змийте суміш теплою водою, а потім обполосніть шкіру прохолодною водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/958