Що таке шкарпетки для пілінгу й чи справді вони працюють?

16.02.2024 09:25

Що таке шкарпетки для пілінгу й чи справді вони працюють?Хоча в деяких людей педикюр асоціюється переважно з нафарбованими нігтями на ногах, ця процедура також позбавлення від грубої ороговілої шкіри та зволоження стоп. Деякі люди віддають перевагу механічному відлущуванню (скраби, пилки, пемзи), інші — хімічним засобам, таким як шкарпетки для пілінгу. Що таке шкарпетки для пілінгу й чи справді вони допомагають зробити стопи м’якшими та гладшими?

Насамперед давайте з’ясуємо різницю між механічним і хімічним пілінгом. Механічний пілінг полягає у фізичному скрабуванні стоп пемзою або іншим абразивним засобом для видалення ороговілої шкіри. Хімічний пілінг передбачає використання засобів, які містять кислоти або ензими (звісно, у безпечних концентраціях). Ці засоби руйнують речовину, яка утримує відмерлі клітини шкіри на її поверхні, дозволяючи видалити шар відмерлих клітин і відкрити нову, м’яку шкіру під ним.

Шкарпетки для пілінгу (також відомі як шкарпетки для педикюру, пілінг-шкарпетки, педикюрні шкарпетки, відлущувальні шкарпетки) — це пластикові пакети, наповнені гелеподібним розчином для пілінгу, який відлущує зовнішній шар грубої ороговілої шкіри. Більшість розчинів для домашнього пілінгу стоп містять комбінацію кількох альфа-гідроксикислот, таких як гліколева, молочна та лимонна, а також часто саліцилову кислоту, яка належить до бета-гідроксикислот. Більшість виробників також додають зволожувальні, поживні та заспокійливі компоненти, такі як гель алое вера, гліцерин, алантоїн, пантенол, сечовина, рослинні олії та екстракти, вітамін Е тощо. Ці речовини максимізують пом’якшувальний потенціал шкарпеток, а також запобігають подразненню та зневодненню.

Відлущувальні шкарпетки дуже прості у використанні. Спочатку потрібно вимити або відпарити ноги і витерти їх насухо рушником. Потім треба одягнути шкарпетки (зазвичай на них є липучки для фіксації) і залишити їх на ногах так довго, як того вимагає інструкція. Різні пілінги містять різні типи та концентрації кислот, і рекомендований час визначається залежно від їхнього складу.

Процес не має бути болючим, хоча ви можете відчувати тепло та/або поколювання на шкірі. Якщо ви відчуваєте сильне печіння або біль, негайно зніміть шкарпетки, вимийте ноги і проконсультуйтеся з лікарем, якщо з’явиться стійке почервоніння, висипання або інші ознаки алергічної реакції. Хоча шкарпетки для пілінгу містять безпечну концентрацію кислот, алергія/індивідуальна чутливість може бути непередбачуваною.

Коли час вийде, зніміть шкарпетки, викиньте їх і промийте ноги теплою водою. А потім залишається лише чекати. Процес пілінгу починається не одразу, зазвичай потрібно від 3 до 7 днів, щоб з’явилися перші результати. Зовнішній шар відмерлої шкіри буде відлущуватися самостійно впродовж тижня або близько того. Вам не потрібно буде нічого робити, окрім як робити ванночки для ніг ноги щовечора, щоб допомогти відлущити відмерлу шкіру. Не відривайте шматки шкіри й не використовуйте скраби для ніг, пемзу, відлущувальні мочалки і зволожувальний крем для ніг.

Близько тижня ваші ноги виглядатимуть, чесно кажучи, не дуже приємно, і вам доведеться носити закрите взуття, щоби це приховати, але результат абсолютно того вартий! Пілінгові шкарпетки зроблять ваші ноги надзвичайно м’якими та гладенькими. Результат протримається 2–3 місяці, залежно від товщини вашої шкіри та швидкості її оновлення.

Будь ласка, майте на увазі, що після хімічного пілінгу шкіра стоп буде чутливою. Потрібно буде приділяти більше уваги її зволоженню та живленню, а також захищати її від ультрафіолетових променів (це означає, що на пляжі треба буде наносити сонцезахисний крем у тому числі на ступні).

Хоча відлущувальні шкарпетки загалом вважаються безпечними, є деякі протипоказання, такі як вагітність, годування груддю, діабет, деякі шкірні захворювання (наприклад, псоріаз та екзема). Також не варто використовувати пілінгові шкарпетки, якщо у вас є рани, подряпини, тріщини, садна, пухирі або інші пошкодження на ногах, оскільки кислоти перешкоджатимуть процесу загоєння.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/969