5 домашніх масок для обличчя зі свіжими овочами

20.02.2024 09:18

5 домашніх масок для обличчя зі свіжими овочамиМи всі знаємо, що їсти багато свіжих овочів корисно для здоров’я. Але як щодо використання їх у догляді за шкірою? Виявляється, шкіра може отримати багато користі від овочевих масок для обличчя, зроблених своїми руками. Ось 5 рецептів домашніх масок зі свіжими овочами, які можна спробувати.

Огіркова маска для обличчя

Огірки, мабуть, — перші овочі, які спадають на думку при згадці про овочеві маски для обличчя. Багаті на антиоксиданти та протизапальні речовини огірки освітлюють, зволожують і тонізують шкіру. Просто поклавши скибочки сирого огірка на шкіру, ви можете зробити її гладенькою, свіжою і сяючою. А якщо змішати огірки з іншими інгредієнтами, результат буде ще більш вражаючим.

Щоби посилити зволожувальні властивості огірка, спробуйте змішати його з гелем алое вера. Алое вера — один із найефективніших зволожувальних, заспокійливих і загоювальних інгредієнтів. Разом ці два інгредієнти миттєво зволожать вашу шкіру, заспокоять будь-яке подразнення і сповільнять процес старіння.

Візьміть половинку огірка (без шкірки) і наріжте скибочками. Помістіть шматочки огірка в блендер і подрібніть до стану пюре. Додайте дві столові ложки гелю алое вера і змішайте до однорідної маси. Очистіть обличчя і шию, нанесіть суміш і залиште на 15 хвилин. Змийте маску прохолодною водою і промокніть обличчя рушником.

Маска для обличчя з авокадо

З ботанічної точки зору, авокадо — це фрукт (точніше, ягода). Але з гастрономічної точки зору воно ближче до овочів і класифікується як овоч Міністерством сільського господарства США. Тож цілком логічно додати маски для обличчя з авокадо до списку овочевих масок для обличчя.

Авокадо містить неймовірно велику кількість жирних кислот, як насичених, так і ненасичених. Воно також багате на вітамін С, вітамін К і калій. Ці поживні речовини роблять авокадо чудовим засобом для сухої та огрубілої шкіри. Його можна поєднувати з такими інгредієнтами, як йогурт для додаткового живлення та зволоження, оливкова олія для м’якості та еластичності шкіри, а також мед для заспокійливого ефекту.

Розімніть м’якоть стиглого авокадо виделкою, доки вона не стане однорідною. Додайте дві столові ложки грецького йогурту або нежирної сметани, столову ложку оливкової олії та столову ложку меду. Перемішайте до однорідної маси й нанесіть на чисту шкіру. Залиште щонайменше на 15 хвилин, а потім змийте теплою водою. Ваша шкіра одразу стане більш пружною та м’якою.

Гарбузова маска для обличчя

Ідеальний вибір для того, щоб ваша шкіра сяяла під час осінніх відпусток. Гарбуз містить натуральні ензими, які освітлюють шкіру й роблять її яскравішою, а також вітаміни, які допомагають підтримувати шкіру здоровою. Окрім гарбуза, до складу цієї маски входить яблучний оцет. Це джерело AHA (альфа-гідроксикислот), які мають відлущувальні властивості. Вони допоможуть вам позбутися відмерлих клітин шкіри, боротися з пігментацією та запобігти появі шрамів від акне.

У невеликій мисці змішайте дві столові ложки пюре з вареного або запеченого гарбуза й чайну ложку меду. Додайте приблизно чверть чайної ложки мускатного горіха й добре перемішайте. Потім додайте чайну ложку яблучного оцту й перемішайте всі інгредієнти, доки не отримаєте помірно густу масу без грудочок. Нанесіть маску на чисту шкіру, зачекайте 20 хвилин, потім змийте.

Маска для обличчя з листової капусти

Сира листова капуста (кейл) містить велику кількість вітаміну К; вона також є хорошим джерелом вітамінів А, С і Е, вітамінів групи В, марганцю, заліза, кальцію, калію і фосфору. Не дивно, що її вважають суперфудом і широко використовують у салатах та детокс-смузі. Вітаміни С і К необхідні для молодості та здорового вигляду шкіри, тому капустяна маска для обличчя додасть їй сяйва, зменшить пігментацію та захистить від вільних радикалів.

Промийте жменю капусти кейл і покладіть у миску. Додайте столову ложку меду, половину столової ложки кокосового (або іншого рослинного) молока та чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку. Збийте всі інгредієнти в блендері. Маска вийде досить рідкою. Якщо ви хочете, щоб вона була густішою, спочатку збийте капусту, а решту інгредієнтів додайте вручну. Нанесіть суміш на шкіру, залиште на 5–10 хвилин, добре змийте теплою водою.

Картопляна маска для обличчя

Хоча картопля не дуже поживна для шкіри, вона все ж має деякі корисні властивості. Сира картопля дуже добре заспокоює; вона може допомогти зняти сонячні опіки або подразнення шкіри. Крім того, картопляні маски для обличчя роблять шкіру більш гладенькою, вирівнюють її тон, освіжають шкіру та зменшують пігментацію. Просто спробуйте цю маску й переконайтеся в цьому самі!

Почистіть картоплину середнього розміру й натріть її на тертці або наріжте дуже невеликими шматочками. У мисці середнього розміру змішайте картоплю з приблизно склянкою борошна. Додайте яєчний жовток і перемішайте до кремоподібної, але трохи грудкуватої консистенції. Нанесіть суміш на обличчя, зачекайте приблизно 20 хвилин і змийте теплою водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/971