6 порад для весняного догляду за шкірою

22.02.2024 09:10

6 порад для весняного догляду за шкіроюНа жаль, недостатньо розробити режим догляду за шкірою, яка підходить саме вам, і просто дотримуватися його весь рік. Шкіра потребує різного догляду в різні пори року, тому новий сезон означає новий режим догляду. Весна — це час оновлення, тому головна мета весняного догляду за шкірою — допомогти їй «прокинутися від зимової сплячки» і відновити її здорове сяйво.

Подбайте про відлущування

Більшість людей рідше роблять пілінг взимку, оскільки відлущування робить шкіру більш вразливою до шкідливого впливу холодного повітря на вулиці та теплого сухого повітря в приміщенні, різкого вітру та інших зовнішніх чинників. Тому за зиму на поверхні шкіри накопичуються відмерлі клітини, через що вона починає виглядати тьмяною.

Коли зима переходить у весну, можете почати відлущувати шкіру частіше, зробивши перший крок на шляху до здорового сяйва. І ми маємо на увазі відлущування не лише обличчя, а і всього тіла; особливу увагу треба приділити колінам, ліктям та іншим ділянкам, де шкіра має тенденцію ставати особливо грубою. Для всього тіла можна використовувати спеціальну відлущувальну рукавицю, коли приймаєте душ, а для обличчя — скраб. І не забудьте після цього зволожити шкіру!

До речі, весна — ідеальний час, щоб спробувати легкі хімічні пілінги, адже щойно очищена шкіра не піддаватиметься впливу ультрафіолетового випромінювання так сильно, як влітку, коли сонце найбільш активне. Якщо ви ніколи раніше не використовували хімічні пілінги, почніть із засобів із низькою концентрацією гліколевої або саліцилової кислоти.

Підвищуйте рівень SPF-захисту

До речі, про ультрафіолетове випромінювання: навесні потрібно почати думати про серйозніший захист від сонця. Взагалі-то, захищати шкіру від ультрафіолету потрібно цілий рік, але коли дні стають довшими й теплішими, потрібно починати використовувати засоби з вищим SPF. І не забувайте, що губи теж потребують захисту, тому, переходячи від щільного зимного до легкого весняного бальзаму для губ, переконайтеся, що він має SPF.

Перегляньте свій вибір зволожувального крему

Взимку ми зазвичай користуємося більш жирними та щільними кремами, які активно живлять та захищають шкіру. Навесні такі креми не потрібні: вони лише закупорюють пори й роблять шкіру жирною. Замініть свій щільний зимовий крем на легкий зволожувальний крем із меншим вмістом олій, який буде підтримувати оптимальний рівень зволоженості шкірі й одночасно дозволяти їй дихати.

Звісно, шкіру також потрібно зволожувати зсередини. Не забувайте пити достатньо води, адже, коли на вулиці теплішає, ми починаємо втрачати більше вологи, що негативно впливає на стан шкіри.

Спробуйте детокс

Весна — ідеальний час, щоб допомогти шкірі позбутися токсинів, які накопичилися за зиму. Такі інгредієнти, як косметична глина, деревне вугілля, грязі Мертвого моря, зелений чай і водорості допомагають висмоктувати токсини з пор. Косметичні бренди пропонують вражаючий вибір детокс-догляду для всіх типів шкіри, але можна також спробувати домашні детокс-маски, щоб ваша шкіра виглядала здоровою і сяючою.

Позбудьтеся продуктів, якими не користуєтеся

Перш ніж купувати нові засоби для догляду за шкірою навесні, проведіть ретельне весняне прибирання на полиці з косметикою. Викиньте все, у чого закінчився термін придатності, навіть якщо воно добре виглядає і пахне. А косметику, яку ви купили, але так жодного разу й не використали, запропонуйте подругам.

Спробуйте щось нове

Тепер, коли у вас стало більше місця на полиці для догляду за шкірою, саме час спробувати щось нове, наприклад, маску-плівку, оксигеновану бульбашкову маску або ще один із багатьох трендів догляду за шкірою, про які всі постять в Інстаграмі й Тік-Тоці. Чому саме зараз? Зрештою, весна, — час змін і нових починань. А якщо ви не впевнені, чи сподобається вам новий продукт, є багато способів отримати безкоштовні пробники.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/945