Топ-5 олій для догляду за шкірою, схильною до акне

28.02.2024 08:58

Топ-5 олій для догляду за шкірою, схильною до акнеЛюди зі схильною до акне шкірою зазвичай уникають використання олій, оскільки думають, що це лише погіршить висипання. Однак є різні типи олій із різними властивостями. Ефірні олії, наприклад, мають антибактеріальну дію, яка сприяє загоюванню прищів, а деякі легкі рослинні олії сприяють покращують стан шкіри, не роблячи її жирною. Ось п’ять найкращих олій для шкіри, схильної до акне.

Олія чайного дерева

Тип: ефірна (добувається з листя чайного дерева).

Властивості: антимікробні, антисептичні, протизапальні, ранозагоювальні.

Користь для шкіри, схильної до акне. Олія чайного дерева — одна з небагатьох ефірних олій, яку можна наносити на шкіру в нерозбавленому вигляді, що робить її чудовим засобом для підсушування прищіків і лікування легких висипань. Вона зменшує запалення і жирність шкіри, а також допомагає запобігти утворенню шрамів і плям від акне.

Олія лаванди

Тип: ефірна (добувається методом дистиляції із суцвіть лаванди).

Властивості: протимікробні, антисептичні, заспокійливі, освітлювальні.

Користь для шкіри, схильної до акне. Лавандова олія вбиває бактерії та зменшує запалення, почервоніння і подразнення. Крім того, вона має знеболювальні та ранозагоювальні

Властивості: саме те, що потрібне для догляду за проблемною шкірою, схильною до акне й запалень.

Цитрусові олії

Тип: ефірні (добуваються методом холодного віджиму зі шкірки або методом дистиляції з квітів цитрусових).

Властивості: антибактеріальні, освітлювальні, протизапальні, балансуючі.

Користь для шкіри, схильної до акне. Відомо, що цитрусові олії, особливо олія солодкого апельсина, значно зменшують кількість прищів. Вони також запобігають появі темних плям і шрамів від прищів. Однак цитрусові олії ніколи не можна наносити на шкіру в нерозбавленому вигляді, оскільки вони можуть спричинити подразнення. Крім того, вони посилюють вразливість шкіри до ультрафіолету, тож використовувати їх рекомендують ввечері.

Олія баобаба

Тип: рослинна олія (добувається методом холодного віджиму з насіння африканського баобаба).

Властивості: зволожувальні, поживні, протизапальні, регенераційні.

Користь для шкіри, схильної до акне. Олія баобаба — одна з найлегших косметичних олій, тому вона не зробить вашу шкіру більш жирною, ніж вона вже є. Завдяки своїм протизапальним і регенераційним властивостям, ця олія може використовуватися для лікування широкого спектру шкірних захворювань, від акне до екземи та псоріазу.

Олія чіа

Тип: рослинна олія (добувається методом холодного віджиму з насіння рослини чіа).

Властивості: зволожувальні, антивікові, протизапальні, антиоксидантні.

Користь для шкіри, схильної до акне. Найціннішою перевагою олії насіння чіа перед іншими рослинними оліями в догляді за шкірою, схильною до акне, є її здатність боротися із запаленнями. Вона заспокоює шкіру, зменшує почервоніння і висипання, прискорює процес загоєння і вирівнює тон шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/976