7 основних етапів правильного догляду за шкірою

29.02.2024 08:56

7 основних етапів правильного догляду за шкіроюБезсистемне нанесення засобів для догляду за шкірою обличчя навряд чи принесе вам користь; для ефективного догляду за шкірою треба використовувати правильні засоби в правильній послідовності. Хоча схеми догляду за шкірою можуть відрізнятися одна від одної залежно від індивідуальних особливостей і потреб шкіри, є кілька основних правил, про які варто знати. Сьогодні ми розкажемо про 7 основних етапів правильного догляду за шкірою.

Етап 1. Очищення

Перш ніж наносити щось на обличчя, треба переконатися, що воно ідеально чисте, інакше вам доведеться мати справу із закупореними порами, висипаннями, запаленнями та іншими проблемами. Найважливіше на цьому етапі — вибрати правильний очищувальний засіб, який відповідає вашому типу шкіри й не позбавляє її природної вологи та олій.

Етап 2. Тонізація

Багато людей пропускають тонізацію, бо думають, що тоніки — це лише маркетинговий трюк, щоб змусити людей купувати більше різних продуктів, але вони помиляються. Тоніки мають декілька важливих функцій: вони допомагають відновити рН і гідроліпідний бар’єр шкіри після очищення, допомагають доставляти активні інгредієнти інших засобів углиб шкіри, освіжають і повертають шкірі здорове сяйво.

Етап 3. Сироватка

Якщо у вас нормальна шкіра, яка не страждає від якихось особливих проблем, цей етап можна пропустити. Однак дуже невеликий відсоток людей має справді бездоганну шкіру. Завдяки високій концентрації активних інгредієнтів сироватки допомагають вирішити конкретні проблеми, такі як сухість та лущення шкіри, передчасні зморшки, пігментація тощо.

Етап 4. Крем для шкіри навколо очей

Чим старшими ви стаєте, тим більше уваги потрібно приділяти ніжній шкірі навколо очей. Регулярне використання кремів для шкіри навколо очей допомагає зберегти її пружність і запобігти появі мішків під очима, темних кіл і «гусячих лапок».

Етап 5. Точкові засоби

Якщо у вас на шкірі є поодинокі прищики, саме час щось із ними зробити. Нанесіть невелику кількість спеціального точкового засобу або олії чайного дерева на прищі й дайте йому висохнути. Звісно, якщо висипань на шкірі немає, цей етап можна пропустити.

Етап 6. Зволоження

На думку деяких людей, зволоження є наріжним каменем догляду за шкірою. Правильне зволоження необхідне для запобігання передчасному старінню шкіри та захисту її від впливу довкілля. Вибір зволожувального крему залежить від типу вашої шкіри: якщо у вас суха шкіра, обирайте щільний крем з оліями, а якщо ваша шкіра схильна до жирності, обирайте легкий засіб.

Етап 7. Сонцезахисний крем

Сонцезахисний крем потрібен не лише влітку, тому що шкіра потребує захисту від сонця цілий рік, незалежно від погодних умов. Санскрін абсолютно необхідний для запобігання передчасним зморшкам, гіперпігментації і навіть раку шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/977