Як правильно вибрати зволожувальний крем для комбінованої шкіри

14.03.2024 09:12

Як правильно вибрати зволожувальний крем для комбінованої шкіриЯкщо у вас суха, нормально або жирна шкіра, підібрати засоби для догляду за нею зазвичай нескладно, оскільки є безліч зволожувальних засобів, засобів для вмивання та інших продуктів, спеціально розроблених для цих типів шкіри. Однак вибір засобів для комбінованої шкіри набагато складніший, оскільки цей тип шкіри схильний до жирності в Т-зоні та сухості на щоках і вилицях. Давайте розберемося, як правильно підібрати зволожувальний крем для комбінованої шкіри.

Обирайте легку, нежирну формулу

Комбінована шкіра означає, що у вас на обличчі, по суті, присутні два різні типи шкіри одночасно. Засоби, розроблені для сухої шкіри, можуть забивати пори і спричиняти висипання в Т-зоні, а засоби для жирної та схильної до акне шкіри можуть призводити подразнення та лущення на сухих ділянках шкіри. Як же знайти правильний баланс?

Ми радимо обрати легкий зволожувальний крем із мінімальним вмістом олій, який не погіршить стан жирних ділянок шкіри. У такому разі сухим ділянкам шкіри, можливо, знадобиться додаткове зволоження, але з ним впораються періодичні зволожувальні маски для обличчя.

Переконайтеся, що засіб має позначку «Некомедогенний»

Жирна шкіра в Т-зоні схильна до висипань, тому важливо підібрати зволожувальний крем, який не буде забивати пори. Такі засоби зазвичай маркуються як некомедогенні (non-comedogenic). Однак треба уникати використання зволожувальних засобів, промаркованих як «для боротьби з акне» (якщо тільки вам їх не призначив косметолог або дерматолог), оскільки вони можуть ще сильніше пересушити вже й так сухі ділянки шкіри. Якщо вам потрібно позбутися висипань, використовуйте точкові засобі від акне.

Подумайте про придбання двох різних зволожувальних засобів

Якщо легкого зволожувального крему в поєднанні з періодичними масками недостатньо для зволоження сухих ділянок шкіри, варто додатково придбати більш насичений зволожувальний крем для нормальної або сухої шкіри. Спочатку нанесіть легкий засіб на все обличчя, а потім — більш насичений зволожувальний крем на сухі ділянки шкіри, якщо відчуваєте, що вони отримали недостатньо вологу.

Якщо сухі ділянки зневоднені и лущаться, можна навіть спробувати використати для зволоження косметичну олію. Олії кокоса й авокадо, наприклад, — чудові природні зволожувачі, які не закупорюють пори. Хорошим варіантом також буде зволожувальна сироватка з гіалуроновою кислотою також.

Якщо не впевнені, що вибрати, спробуйте засоби для чутливої шкіри

Хоча комбінована шкіра не обов’язково є чутливою, зволожувальні засоби для чутливої шкіри можуть їй добре підійти. Такі засоби не містять ароматизаторів і є гіпоалергенними, і в них навряд чи знайдуться інгредієнти, здатні спричинити подразнення, лущення, запалення або акне в людей із комбінованою шкірою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/996