Як зберегти здорове сяйво шкіри

19.03.2024 09:07

Як зберегти здорове сяйво шкіриЗавдяки природному сяйву (не плутати із жирним блиском) шкіра виглядає молодшою і здоровішою. Є засоби декоративної косметики, які можуть його імітувати, наприклад, шимери для обличчя та праймери з ефектом сяйва, але природне сяйво шкіри ні із чим не сплутаєш. Як зберегти здорове сяйво шкіри?

Правильно харчуйтеся і висипайтеся

Стан шкіри відображає стан здоров’я загалом. В англійській мові навіть є вираз «beauty sleep», «сон для краси», і це не просто кліше: ваша шкіра не матиме здорового сяйва, якщо постійно недосипатимете і їстимете багато шкідливої їжі. Щоб шкіра сяяла, потрібно щоночі спати щонайменше сім годин та уникати вживання великої кількості цукру, жирної їжі, гідрогенізованих жирів і червоного м’яса. З іншого боку, фрукти та овочі — ваші найкращі друзі, адже вони багаті на вітаміни та антиоксиданти, необхідні для здоров’я вашої шкірі.

Підтримуйте оптимальний рівень зволоженості шкіри

Зневоднена шкіра виглядає тьмяною і млявою. Щоб відновити її здорове сяйво, треба зволожувати її як зовні, так і зсередини. Споживайте від 1,5 до 2 літрів рідини щодня (точна кількість залежить від вашої ваги, темпів метаболізму, рівня фізичної активності та інших чинників) і придбайте хороший зволожувальний крем, який підходить для вашого типу шкіри.

Добре очищайте шкіру та не забувайте про періодичне відлущування

Важливо не тільки вмиватися вранці, а й очищувати шкіру ввечері, щоби видалити з неї бруд, надлишки себуму (шкірного сала), декоративну косметику та інші забруднення, які накопичуються протягом дня, приховуючи сяйво шкіри. Перед сном обов’язково зніміть макіяж і вмийтеся м’яким очищувальним засобом. Також один або два рази на тиждень, залежно від типу шкіри, треба відлущувати шкіру. Скраб або хімічний пілінг видаляє з поверхні шкіри відмерлі клітини, які роблять її тьмяною.

Спробуйте листові маски

Листові маски — це приємний, простий та ефективний спосіб миттєво надати шкірі сяйва. Листова маска — це листок із біоцелюлози або іншого подібного матеріалу з вирізами для очей та рота, просочений сироваткою, насиченою активними інгредієнтами (екстрактами, вітамінами, мінералами, пептидами, гіалуроновою кислотою тощо). Такі маски миттєво освіжають шкіру, повертаючи їй здорове сяйво. Звісно, їхній ефект буде нетривалим, якщо не доглядати за шкірою щодня, але як доповнення до продуманого режиму догляду за шкірою вони дуже ефективні.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1001