Щітки для вмивання: чи потрібні вони, як користуватися

19.03.2024 13:54

Щітки для вмивання: чи потрібні вони, як користуватисяЩітки для вмивання стали сьогодні надзвичайно популярними, вони бувають різних форм і розмірів і можуть бути звичайними або електричними. Зараз весь б'юті-світ не обходиться без таких щіток, але чи справді вони потрібні? І якщо так, то як ними правильно користуватись, щоб не нашкодити своїй шкірі? Зараз розповімо.

Спеціальні щітки для обличчя з'явилися ще приблизно у 2004 році і ось вже не перше десятиліття не втрачають актуальності. Їхнє головне призначення - допомога в очищенні шкіри від забруднень, а також стимуляція її оновлення завдяки масажному впливу. Щіточки для вмивання застосовують з будь-якими стандартними очищаючими косметичними засобами, вони, повторимося, бувають звичайними механічними або електричними.

Простою механічною щіточкою для вмивання обличчя потрібно вручну масажувати шкіру та очищати її, тоді як електрична щіточка працює за допомогою вібрацій, пульсацій або обертання. Є безліч різних моделей і ручних, і електричних щіток, вони можуть відрізнятися матеріалами, з яких виготовлені, формою та розміром щетинок, режимами роботи тощо.

Тим, хто звик вмиватися просто руками, щітки для обличчя можуть здатися марною тратою коштів і просто черговим марним б'юті-девайсом. Однак шанувальники таких щіток стверджують, що все зовсім не так, а подібні пристрої дійсно здатні принести шкірі багато користі. Ось які аргументи вони наводять.

Щітка очищає шкіру ефективніше і глибше, ніж при звичайному вмиванні

Щітка для вмивання за рахунок м'якого механічного впливу дозволяє набагато краще видаляти пил, бруд, залишки макіяжу та надлишки шкірного сала, використовуючи при цьому менше засобу для чищення. Тільки важливо обов'язково приділити увагу правильному вибору девайсу, адже занадто жорстка щетина може травмувати шкіру.

Щітка додатково масажує шкіру

За рахунок, знову ж таки, механічної дії на шкіру щіточка для вмивання обличчя забезпечує локальний масажний ефект, стимулюючи відлущування та оновлення шкіри, активізуючи обмінні процеси в клітинах, поліпшуючи їх постачання киснем та поживними речовинами. В результаті покращується синтез природного колагену, еластину та гіалуронової кислоти, шкіра підтягується і стає більш пружною, її поверхня розгладжується.

Щітка забезпечує більш глибоке проникнення в структуру шкіри активних компонентів

Щітка для вмивання виконує не тільки очищувальну функцію, але й функцію скрабу і звільняє шкіру від змертвілих клітин, тим самим даючи можливість активним косметичним інгредієнтам глибше проникати в шари шкіри і діяти ефективніше.

Щітка допомагає боротися з акне та постакне

Завдяки вже згаданій раніше відлущувальній дії щітка для вмивання може виявитися дуже корисною при акне і постакне: вона дозволяє очищати шкіру від ороговілих клітин і надлишків себуму і тим самим запобігати закупорці пір, утворенню комедонів і прищів. А за рахунок масажної та стимулюючої дії щітка сприяє вирівнюванню кольору обличчя та позбавленню від плям постакне.

Як правильно користуватися щіткою для вмивання?

Правильне поводження зі щіткою для вмивання стане запорукою того, що ви отримаєте від її використання очікуваний ефект і при цьому не погіршите стан своєї шкіри за наявності певних проблем.

Наприклад, електричні щітки з жорсткими щетинками, що обертаються, не прийнято використовувати при надто сухій і чутливій шкірі, а також у періоди загострення акне — це занадто травматично і може спричинити подразнення, посилення лущення шкіри, почервоніння, посилення висипів тощо.

Матеріали, з яких виготовлені насадки щіток для обличчя, мають велике значення. Зазвичай насадки бувають силіконовими, нейлоновими або латексними, щетина може бути товстою або тонкою, м'якою або грубою. Вибір потрібної насадки та типу щітки залежатиме від індивідуальних особливостей шкіри, а також від завдань, які ви ставите.

Наприклад, якщо вам потрібне щоденне дбайливе очищення, то є сенс віддати перевагу силіконовій ультразвуковій щітці, яка найменш травматична для шкіри. А якщо ви хочете отримати більш жорсткий очищаючий ефект, то можна взяти електричну щітку з нейлоновими/латексними щетинками, що обертаються, але підійде такий варіант тільки при нормальній шкірі.

Щітку для вмивання не використовують без відповідного засобу для чищення. Проте важливо розуміти, що агресивний засіб, особливо зі скрабуючими частинками або високим вмістом AHA-кислот, у поєднанні з механічним впливом щітки можуть принести шкірі більше шкоди, ніж користі, тож «умивалку» краще використовувати м'яку та делікатну.

При вмиванні або виконанні масажу щіткою завжди важливо діяти дуже м'яко, не вдавлюючи пристрій у шкіру, не розтягуючи її та уникаючи сильного тертя. Тривалість процедури не повинна перевищувати 3 хвилини, користуватися щіткою в залежності від конкретної моделі можна або щодня, або кілька разів на тиждень – це обов'язково необхідно уточнити в інструкції до щітки.

Щітку слід утримувати в чистоті і після кожного використання ретельно мити і сушити, щоб уникнути накопичення хвороботворних бактерій. Зазвичай щітки для обличчя не призначені для чутливої області навколо очей, тому в цій зоні краще очищати шкіру без застосування такого девайса. До того ж зверніть увагу, що щітки протипоказані при розацеа, дерматитах, герпесі, наявності алергічного висипу чи будь-яких запальних елементів на шкірі.

Щітка для вмивання - відмінний б'юті-помічник, і якщо її застосовувати правильно, то вона допоможе вирішити безліч проблем у догляді за шкірою. Але вона, на жаль, аж ніяк не всесильна, і очікувати від неї чудес не варто: ті проблеми шкіри, які викликані внутрішніми чинниками, наприклад, гормональними порушеннями або нестачею вітамінів у раціоні, жодна навіть найдорожча щітка не вирішить, і вам варто спочатку подбати про своє здоров'я.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7762