Як запобігти сплутуванню кучерявого волосся вночі

20.03.2024 08:56

Як запобігти сплутуванню кучерявого волосся вночіЗа кучерявим волоссям — незалежно від того, природні у вас кучері чи ні — може бути не так уже і просто доглядати. Ви лягаєте спати з пружними кучерями або розкішними хвилями, сподіваючись, що вранці зачіска буде в порядку, але прокидаєтеся зі скуйовдженим безладом на голові і витрачаєте час на укладання замість того, щоб виспатися. На щастя, є способи запобігти сплутуванню локонів, поки ви спите. Ось кілька порад, які допоможуть зберегти кучеряві протягом ночі.

Порада № 1: нанесіть трохи незмивного кондиціонера

Нанесення на локони невеликої кількості незмивного кондиціонера допоможе запобігти сплутуванню. Звісно, треба обирати засоби, спеціально розроблені для хвилястого та кучерявого волосся, яке схильне до сплутування та пушіння. Незмивний засіб буде зволожувати й захищати волосся, поки ви спите, а також збереже його текстуру.

Порада № 2: спробуйте різні зачіски

Якщо ви хочете зберегти свої локони неушкодженими протягом ночі, ніколи не лягайте спати з розпущеним волоссям. Є багато різних зачісок, які допоможуть захистити локони вночі, наприклад, вільний пучок, закрутки з двох пасом, високий хвіст на маківці, не надто туга звичайна або французька коса, мінікоси тощо. Експериментуйте з різними зачісками, щоб зрозуміти, яка з них найзручніша й найкраще підходить текстурі вашого волосся.

Порада № 3: захистіть волосся за допомогою тюрбана з футболки

Є метод сушіння кучерявого волосся, який в англійській мові називається plopping або plunking. Він передбачає використання рушника з мікрофібри або бавовняної футболки, щоб обгорнути волосся і дати йому висохнути природним шляхом. Ви можете використовувати подібну техніку обгортання, щоб захистити локони на ніч.

Покладіть футболку з довгими рукавами на стілець так, щоб верхній кінець був найближче до вас. Нахиліться і перекиньте волосся вперед, розправляючи його по центру футболки. Візьміть нижній кінець футболки й перекиньте його через шию, а потім зав’яжіть рукава навколо голови, щоб імпровізований тюрбан був надійно закріплений.

Інший спосіб зробити тюрбан із вільної футболки — помістити край футболки біля шиї і заколоти його булавкою на рівні лоба, а потім зав’язати рукава у вузол.

Порада № 4: спіть на шовковій або атласній наволочці

Якщо у вас бавовняна наволочка, замініть її на шовкову або атласну. Це дозволить вашому волоссю плавно ковзати по подушці, запобігаючи сплутуванню. Хороша альтернатива — надіти перед сном шовкову або атласну шапочку замість тюрбана з футболки.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1002