3 найкращі олії для кучерявого волосся

21.03.2024 09:00

3 найкращі олії для кучерявого волоссяЧерез свою структуру кучеряве волосся схильне до сухості, пушіння та ламкості. Упродовж століть жінки з кучерявим або хвилястим від природи волоссям використовували рослинні олії зволожувати та живити волосся, захищати його від пошкоджень, а також запобігати пушінню та сплутуванню. Які олії найкраще підходять для кучерявого волосся? Пропонуємо вашій увазі нашу добірку.

Кокосова олія

Властивості та переваги. Кокосова олія вважається одним із найкращих засобів для сухого та кучерявого волосся завдяки високому вмісту насичених жирів. Це дуже поживна та зволожувальна олія, яка глибоко кондиціонує волосся, допомагає відновити його структуру зсередини, робить локони блискучими й шовковистими.

Рекомендуємо спробувати. Розтопіть 3 столові ложки кокосової олії першого віджиму, додайте півтори столові ложки меду й добре перемішайте. Вбийте в суміш 2 яєчні жовтки й додайте кілька крапель будь-якої ефірної олії, яка вам подобається. Знову перемішайте й нанесіть суміш на вологе волосся. Залиште маску на 45 хвилин, а потім ретельно змийте.

Арганова олія

Властивості та переваги. Арганову олію, яка походить із Марокко, іноді називають «рідким золотом» через її численні корисні властивості для шкіри та волосся. Ця дивовижна олія ідеально підходить для лікування сухого та пошкодженого волосся. Вона допомагає надати локонам чіткі обриси, полегшує укладання, приборкує неслухняне волосся і захищає його від пошкоджень.

Рекомендуємо спробувати. Змішайте 2 столові ложки арганової олії, половину чайної ложки гліцерину, 10 крапель ефірної олії сандалу та 5 крапель ефірної олії лимону. Налийте суміш у флакон із піпеткою з темного скла. Нанесіть кілька крапель цієї саморобної олії для волосся на вологі кучері, щоб надати їм чітких обрисів і запобігти сплутуванню.

Олія чіа

Властивості та переваги. Олія насіння чіа — одна з найменш відомих олій для волосся, а шкода, адже вона має стільки корисних властивостей. Ця олія містить лізин — амінокислоту, яка бере участь у біосинтезі білків і тому відновлює пошкоджене волосся, а також додає локонам еластичності та пружності.

Рекомендуємо спробувати. Просто розподіліть кілька крапель олії насіння чіа по трохи вологим локонам перед укладанням. Або ж ви можете змішати її з кокосовою олією і використовувати суміш як нічний догляд для дуже сухого, неслухняного волосся.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1006