Як обрати найкращий лосьйон для тіла

28.03.2024 09:08

Як обрати найкращий лосьйон для тілаБагато жінок витрачають багато часу на вибір ідеального зволожувального крему для обличчя, але купують перший-ліпший лосьйон для тіла. Це, безумовно, не найкращий підхід, адже шкіра тіла заслуговує на таку ж увагу та догляд, як і шкіра обличчя. З правильним лосьйоном вона завжди буде зволоженою, м’якою та пружною. Дозвольте запропонувати кілька порад щодо того, як вибрати найкращий лосьйон для тіла.

Порада № 1. Переконайтеся, що вам потрібен саме лосьйон

Лосьйон для тіла — це лише один із багатьох різновидів зволожувальних засобів для шкіри. Основна відмінність між лосьйонами та іншими засобами для догляду за тілом, такими як креми, масла, олії і гелі, полягає в їхній текстурі. Завдяки більшому вмісту води лосьйони мають меншу щільність, а тому легші і швидше вбираються, ніж креми, олії або масла. Це означає, що легкі лосьйони чудово підходять для жирної шкіри, але якщо у вас суха шкіра, можливо, вам краще підійде щільніший та більш насичений засіб із високим вмістом олій.

Порада № 2. Враховуйте пору року

Незалежно від типу шкіри, її потреби змінюються залежно від погоди та пори року. Взимку шкіра потребує додаткового зволоження, живлення та захисту, тому легкий лосьйон — не найкращий варіант зволожувального засобу. У холодну пору року краще використовувати насичені засоби на основі олій, щоб запобігти зневодненню та лущенню. Однак влітку лосьйон, що швидко вбирається, — це саме те, що потрібно, щоби підтримувати оптимальній рівень зволоженості шкіри.

Порада № 3. Уважно читайте список інгредієнтів

Лосьйон — це емульсія «олія у воді», тобто його ключовими інгредієнтами є вода (aqua) і якась олія або жир. Найкращі лосьйони — це ті, що містять рослинні олії, такі як кокосова олія, олія какао, олія ші тощо. Інші інгредієнти, які треба шукати в лосьйонах для тіла, — це рослинні екстракти, гліцерин, пантенол, алантоїн, протеїни та кераміди. Уникайте продуктів, які містять мінеральну оливу (особливо якщо у вас жирна шкіра), силікони та парабени.

Порада № 4. Пам’ятайте про індивідуальні потреби та проблеми вашої шкіри

Окрім зволоження, косметичні лосьйони можуть мати додаткові корисні властивості. Наприклад, лосьйони для догляду за тілом у теплу пору року зазвичай містять сонцезахисні компоненти для захисту від ультрафіолету (UV-фільтри). Є лосьйони з відновлювальним, заспокійливими, антивіковими інгредієнтами… Є навіть відтінкові лосьйони для тіла (не плутати з автозасмагою!), які створюють ефект легкої засмаги. Тож з’ясуйте, чого потребує ваша шкіра, і дайте їй те, що вона просить, у вигляді лосьйону.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1016