4 найкращі ефірні олії для відбілювання шкіри

01.04.2024 09:14

4 найкращі ефірні олії для відбілювання шкіриОкрім ароматерапевтичних властивостей, ефірні олії мають широкий спектр корисних властивостей для шкіри. Вони допомагають нормалізувати вироблення шкірного сала (себуму), боротися з акне та запаленнями, зменшити небажану пігментацію та вирівняти тон шкіри. Сьогодні ми запропонуємо добірку найкращих ефірних олій для відбілювання шкіри.

Перш ніж використовувати ефірні олії для освітлення шкіри, потрібно дізнатися кілька речей про те, як правильно їх застосовувати. По-перше, більшість ефірних олій у жодному разі не можна наносити на шкіру в нерозбавленому вигляді, оскільки концентровані ефірні олії можуть спричинити сильне подразнення і навіть хімічні опіки. По-друге, цитрусові ефірні олії підвищують світлочутливість, роблячи шкіру більш вразливою до УФ-променів, тому не варто наносити їх, якщо ви в найближчі кілька годин плануєте виходити на вулицю.

Ефірна олія лимона

Ефірна олія лимона вважається однією з найкращих олій для відбілювання шкіри, оскільки містить природні відбілювальні речовини: лімонен і лимонну кислоту. Лимонна кислота діє як м’який хімічний пілінг і допомагає позбутися відмерлих клітин, які роблять шкіру тьмяною, а лімонен освітлює тон шкіри.

Як використовувати. Найпростіший спосіб використовувати лимонну олію для освітлення шкіри — додати кілька крапель олії до засобу для вмивання або зволожувального крему (10–15 крапель олії на 100 мл засобу). Якщо у вас суха шкіра, можна також змішати кілька крапель лимонної олії з кунжутною олією і використовувати цю суміш як зволожувальний крем з ефектом відбілювання.

Ефірна олія чайного дерева

Олія чайного дерева найбільш відома як природний засіб для лікування акне завдяки своїм антисептичним, антибактеріальним, протигрибковим та протизапальним властивостям. Також вважається, що вона ефективна проти слідів від акне, прищів, плям та інших дефектів на обличчі.

Як використовувати. Додайте кілька крапель олії чайного дерева легкою до легкої косметичної рослинної олії (наприклад, виноградних кісточок, баобаба, морінги, таману, жожоба, абрикосових кісточок) і нанесіть суміш на пігментні плями за допомогою ватної палички. Робіть це один-два рази на день, поки не побачите результат.

Ефірна олія неролі

Олію неролі добувають із квітів гіркого апельсина способом парової дистиляції. Вона вважається однією з найкращих освітлювальних олій для жирної та комбінованої шкіри. Олія неролі прискорює регенерацію шкіри, а отже, запобігає появі шрамів і плям, а також надає шкірі здорового сяйва.

Як використовувати. Розведіть кілька крапель олії неролі в легкій рослинній олії і нанесіть на шкіру або додайте кілька крапель ефірної олії у ваш зволожувальний крем.

Ефірна олія троянди

Трояндова вода — один із найстаріших косметичних засобів, відомих людству, а трояндова олія — це, по суті, дуже концентрована версія трояндової води. Її використовували в натуральних процедурах для відбілювання шкіри впродовж сотень років, оскільки ця олія покращує тонус шкіри, освітлює колір обличчя і зменшує темні плями.

Як використовувати. Змішайте дві краплі трояндової олії із чайною ложкою розтопленої кокосової олії і втирайте в шкіру масажними рухами. Якщо у вас жирна або комбінована шкіра, можна замінити кокосову олію на будь-яку легку некомедогенну олію.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1018