5 засобів для догляду за волоссям, без яких можна обійтися

02.04.2024 09:19

5 засобів для догляду за волоссям, без яких можна обійтисяВиробники косметики намагаються нас переконати, що для правильного догляду за волоссям потрібна ціла купа різних засобів, інакше воно буде сухим, тьмяним і ламким. Насправді ж вони просто хочуть збільшити свої прибутки, адже без багатьох засобів можна обійтися. Пропонуємо ознайомитися з нашим списком засобів для догляду за волоссям, якими більшості людей користуватися зовсім не обов’язково.

Маски для волосся

Маски для волосся — це, по суті, «просунуті» кондиціонери. Більшість із них мають схожий із кондиціонерами склад, але густішу текстуру. Якщо ваше волосся здорове і ви просто хочете надати його трохи «підживити», можете залишити кондиціонер на довший час замість того, щоб використовувати маску. Якщо у вас сухе волосся, яке потребує додаткового зволоження та живлення, можна замість маски спробувати натуральні олії.

Засоби для росту волосся

Засоби для росту волосся містять інгредієнти, які стимулюють кровообіг у шкірі голови. Це впливає на волосяні фолікули, змушуючи волосся рости трохи швидше, але ефект зовсім не миттєвий. Немає чарівного засобу, який зробить ваше волосся довгим і блискучим за короткий проміжок часу, тому що швидкість росту волосся залежить від складної комбінації чинників, до числа яких входять генетика й загальний стан здоров’я.

Засоби для відновлення посічених кінчиків

У продажу є засоби, які начебто відновлюють посічені кінчики, «склеюючи» їх, але вони не настільки ефективні, як заявляють виробники. Деякі із цих засобів просто не працюють, а інші створюють ілюзію здорових кінчиків, але лише до наступного миття голови: вони маскують симптом, але не усувають причину. Єдиний спосіб вилікувати посічені кінчики — це відрізати їх, а потім забезпечити повноцінне зволоження та живлення волосся.

Засоби для розплутування волосся та полегшення розчісування

На відміну від засобів для відновлення посічених кінчиків, засоби для розплутування волосся дійсно працюють, полегшуючи розчісування та укладання. Але справа в тому, що якщо вам після миття голови з використанням кондиціонера потрібен ще й засіб для полегшення розчісування, ви, ймовірно, не доглядаєте за волоссям належним чином. Головне завдання кондиціонера — зробити волосся більш слухняним і запобігти сплутуванню; якшо він із ним не справляється, вам варто підібрати інший кондиціонер замість того, щоб купувати засіб для полегшення розчісування.

Багато засобів для укладання

Для того, щоб волосся виглядало гарно, вам знадобляться лише три або навіть два засоби для укладання: термозахисний засіб (на випадок, якщо ви сушите волосся феном або використовуєте інструменти для термоукладання), засіб для стайлінгу (щоб додати об’єму, окреслити локони, приборкати кучері тощо) та фінішний засіб, наприклад, лак для волосся. Змішування декількох засобів для укладки рідко дає очікуваний результат; воно лише обтяжує волосся і змушує його виглядати неохайно. Що насправді потрібно, так це з’ясувати потреби вашого волосся і знайти продукт для укладання, який ідеально йому підходить.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1027