5 корисних властивостей меду для вашого волосся

05.04.2024 09:20

5 корисних властивостей меду для вашого волоссяКрім поживних властивостей, мед високо цінується за свої косметичні переваги. Хоча мед найчастіше використовується як засіб для догляду за шкірою (завдяки своїм антисептичним, протизапальним і заспокійливим властивостям), волосся також може отримати користь від його використання. Сьогодні ми розповімо про п’ять корисних властивостей меду для вашого волосся.

№ 1. Мед — потужний зволожувач

Мед в основному складається із цукрів (глюкози і фруктози), які мають здатність притягувати вологу з повітря. Ця властивість робить мед ідеальним продуктом для сухого волосся. Якщо ваше волосся відчайдушно потребує додаткового зволоження, спробуйте змішати трохи меду з такою ж кількістю олії жожоба й нанести суміш на волосся. Залиште на 30 хвилин, а потім вимийте голову вашим звичайним шампунем. Ця суміш зволожить ваше волосся і зробить його сильнішим і блискучішим.

№ 2. Мед пом’якшує і кондиціонує волосся

Мед є лише не тільки потужним зволожувачем (хумектантом), а також і пом’якшувачем (емолентом). Хумектанти притягують вологу з повітря, а емоленти відповідають за те, щоб шкіра і волосся її не втрачали. Але не лише здатність притягувати та утримувати вологу робить мед гарним кондиціонером для волосся. Він також забезпечує волосся вітамінами, мінералами, амінокислотами, антиоксидантами та іншими поживними речовинами, необхідними для того, щоб воно завжди залишалося м’яким і здоровим. Мед особливо корисний для сухого, тонкого, ослабленого та кучерявого волосся.

№ 3. Мед живить волосяні фолікули

Як ми вже згадували в попередньому пункті, мед — багате джерело поживних речовин. Він містить вуглеводи, вітаміни групи В (рибовлафін, ніацин, пантотенову кислоту, фолієву кислоту), вітамін С, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій і цинк. Якщо втирати мед у шкіру голови, ці речовини будуть живити волосяні фолікули, роблячи їх сильнішими і здоровішими. Як результат, використання меду може допомогти зменшити випадіння волосся і стимулювати ріст здорового волосся.

№ 4. Мед бореться з лупою і заспокоює шкіру голови

З давніх-давен мед цінувався за свої антисептичні, протизапальні та загоювальні властивості. Він вбиває бактерії (Propionibacterium і Staphylococcus) і грибки (Malassezia furfur), які вважаються причиною появи лупи, приборкує свербіння і лущення шкіри голови й навіть зменшує ознаки деяких запальних захворювань шкіри, таких як екзема і псоріаз.

№ 5. Мед запобігає ламкості волосся та посіченим кінчикам

Завдяки своїм зволожувальним і поживним властивостям мед відновлює структуру волосся зсередини і згладжує кератинові лусочки на поверхні волосся. У результаті він покращує еластичність та гнучкість волосся, зменшує його ламкість та додає блиску. Якщо у вас пошкоджене волосся, яке потребує додаткової турботи, домашні маски з медом допоможуть відновити його природну життєву силу та блиск.

Підсумок

Мед — чудовий натуральний продукт, який має безліч корисних властивостей для волосся. Однак треба використовувати лише натуральний мед без смакових добавок і ароматизаторів та уникати його нагрівання, оскільки високі температури руйнують активні речовини, що відповідають за лікувальну дію меду.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1033