4 натуральні продукти, які можна використовувати для зняття макіяжу

08.04.2024 08:56

4 натуральні продукти, які можна використовувати для зняття макіяжуЗнімати макіяж перед сном треба обов’язково, якою би втомленою ви не почувалися: якщо залишити декоративну косметику обличчі, результатом можуть стати забиті пори, висипання та тьмяний колір обличчя. Для зняття макіяжу можна використовувати як спеціальні засоби, так і натуральні продукти, які дуже непогано справляються із цим завданням. Ось 4 натуральні та доступні продукти, які можна використовувати для зняття макіяжу.

Рослинні олії

Один із найпопулярніших домашніх засобів для зняття макіяжу — це косметичні рослинні олії, також відомі як олії-носії. Підбирати олію треба залежно від типу шкіру, але кокосова та оливкова вважаються універсальними оліями, які підходять майже всім типам шкіри, за винятком хіба що дуже жирної та проблемної.

Щоб зняти макіяж за допомогою олії, потрібно просто налити трохи олії на ватний диск (якщо ви використовуєте густу олію, наприклад, кокосову або ші, її потрібно попередньо розтопити) й обережно протерти обличчя. Олії видаляють навіть водостійкий макіяж і одночасно зволожують шкіру.

Гідролат гамамелісу

Гідролат гамамелісу здавна використовується в догляді за шкірою як зволожувальний, в’яжучий, антиоксидантний і заспокійливий інгредієнт. Дехто також використовує його як легкий засіб для зняття макіяжу. Окрім зняття макіяжу, гідролат гамамелісу допомагає шкірі утримувати вологу й бореться із висипаннями.

Якщо гідролат гамамелісу здається вам аж занадто легким, можна змішати в пляшці з темного скла три столові ложки гідролату з двома столовими ложками косметичної олії на ваш вибір і ретельно збовтати. Потім нанесіть невелику кількість цього засобу для зняття макіяжу на ватний диск і обережно протріть обличчя. Оскільки вода та олія не змішуються, потрібно буде струшувати пляшку перед кожним використанням.

Мед і харчова сода

Цей варіант може здатися трохи екстремальним, але декому він дуже подобається. Щоб спробувати, змішайте трохи рідкого меду з харчовою содою, нанесіть суміш на шкіру й ніжно помасажуйте обличчя кінчиками пальців. Суміш не лише знімає макіяж, але й відлущує шкіру, допомагаючи позбутися відмерлих клітин.

Цей натуральний засіб для зняття макіяжу має два недоліки. По-перше, його не можна використовувати для зняття макіяжу з очей, оскільки він може подразнити ніжну шкіру навколо очей. По-друге, його може бути важко змити зі шкіри. Тому ми не рекомендуємо використовувати мед їз содою на регулярній основі, але цю суміш можна суміш, скажімо, раз на тиждень у якості засобу, який поєднує в собі засіб для зняття макіяжу, ніжний скраб та поживну маску для обличчя.

Молоко або йогурт

Згідно з легендою, Клеопатра купалася в ослячому молоці, щоб зберегти свою шкіру бездоганною. Хоча це, мабуть, неправда (а може, і правда, хто знає), молоко та молочні продукти мають низку корисних властивостей для шкіри. Окрім м’яких очищувальних властивостей, вони живлять і відбілюють шкіру, а також запобігають її зневодненню.

Щоб зняти макіяж, змочіть ватний диск у молоці або грецькому йогурті без цукру та ароматизаторів, обережно протріть обличчя, а потім вмийтеся, щоби видалити залишки молока або йогурту.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1034