5 ефірних олій для використання в домашніх дезодорантах

18.04.2024 09:05

5 ефірних олій для використання в домашніх дезодорантахУсе більше споживачів відмовляються від використання звичайних дезодорантів та антиперспірантів через можливий несприятливий вплив деяких інгредієнтів, таких як хлоргідрат алюмінію. Дехто переходить на мінеральні дезодоранти (кристали або спреї), а інші намагаються виготовляти власні дезодоранти з легкодоступних інгредієнтів, таких як харчова сода та ефірні олії. Пропонуємо список найкращих ефірних олій для використання в домашніх дезодорантах.

Базовий домашній дезодорант зазвичай складається з рослинної олії, харчової соди та/або крохмалю та ефірних олій. Густі рослинні олії, такі як олія ши, какао або кокосова олія, утворюють кремоподібну основу дезодоранту, а також зволожують і живлять шкіру. Сода і крохмаль є абсорбентами; вони вбирають піт, допомагаючи зберегти пахви і ступні сухими. Нарешті, ефірні олії пригнічують ріст бактерій, що спричиняють неприємний запах, і надають дезодоранту тонкого аромату. Хоча абсолютно всі ефірні олії мають антибактеріальні властивості, деякі з них краще підходять для дезодорантів, зроблених своїми руками, ніж інші.

Олія чайного дерева

Олія чайного дерева (олія мелалеуки) добувається паровою дистиляцією з листя австралійського чайного дерева. Вона широко використовується в традиційній медицині для лікування цілої низки шкірних захворювань, від акне й лупи до шкірних інфекцій, завдяки своїм антибактеріальним, протигрибковим, протизапальним і ранозагоювальним властивостям. Ефірна олія чайного дерева вважається одним із найкращих антибактеріальних засобів для натуральних дезодорантів. Однак вона має досить сильний камфорний запах, тому, можливо, вам доведеться змішати її з олією з більш легким ароматом, щоб досягти певного балансу.

Лавандова олія

Лавандову олію дистилюють із суцвіть деяких видів лаванди. Вона вважається однією з найуніверсальніших ефірних олій і широко використовується в ароматерапії завдяки своїм заспокійливим і розслаблювальним властивостям. Як засіб для догляду за шкірою олія лаванди цінується за здатність вбивати бактерії та грибки, заспокоювати свербіж і подразнення шкіри, а також стимулювати її регенерацію. Якщо ви додасте трохи лавандової олії до свого домашнього дезодоранту, вона допоможе запобігти подразненню пахв після гоління.

Олія бергамоту

Олія бергамоту — чудовий природний дезодорант. Її отримують зі шкірки, квіток, листя і молодих пагонів бергамоту. Як і інші ефірні олії, бергамотова олія має антибактеріальні, протигрибкові та антисептичні властивості, але дійсно особливою цю олію робить її свіжий та яскравий цитрусовий аромат із пряними та квітковими нотами. Він подарує вам гарний настрій та заряд енергії на цілий день. Однак треба пам’ятати, що ефірні олії цитрусових підвищують світлочутливість шкіри, тому не варто наносити домашній дезодорант з олією бергамоту перед прийняттям сонячних ванн.

Олія шавлії мускатної

Як і лавандова олія, олія шавлії виробляється методом парової дистиляці. Це не найпопулярніша ефірна олія, але вона вважається однією з найкращих олій для використання в домашніх дезодорантах. На додаток до своїх антимікробних, антисептичних та протизапальних властивостей вона тонізує та підтягує шкіру, заспокоює подразнення після гоління та прискорює загоєння травмованої шкіри. Ця ефірна олія ідеально підходить для тих, хто любить складні та делікатні запахи.

Олія лемонграсу

Олію лемонграсу добувають зі стебел і листя лемонграсу. Вона має свіжий, трав’янистий, землистий аромат із цитрусовими нотками, який допомагає зняти стрес і тривогу. Олія лемонграсу — чудовий інгредієнт для дезодорантів завдяки своїм антибактеріальним, антисептичним, в’яжучим, тонізуючим і загоювальним властивостям. Вона легко вбиває бактерії, що спричиняють неприємний запах поту, і звужує пори, допомагаючи зменшити потовиділення.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1054