4 найкращі комбінації ефірних олій (на нашу скромну думку)

22.04.2024 09:01

4 найкращі комбінації ефірних олійКожна ефірна олія має унікальний запах, ароматерапевтичні властивості та користь для здоров’я. Деякі олії ідеально доповнюють одна одну, якщо їх змішати, а інші вступають у конфлікт, що призводить до головного болю та інших побічних ефектів. Ось чому важливо знати, які олії добре поєднуються, а які ні. Пропонуємо невеличкий список найкращих комбінацій ефірних олій, позитивний вплив яких на психоемоційний стан доведено особистим досвідом багатьох людей.

Лимонна + розмаринова

Лимонну олію отримують методом холодного віджиму з лимонної цедри. Вона свіжий запах, який дарує заряд бадьорості та енергії, і цінується за свої детоксикаційні, антистресові, стимуляційні, антисептичні, та антимікробні властивості, а також за здатність освітлювати шкіру.

Розмаринову олію отримують методом парової дистиляції із суцвіть розмарину. Вона має свіжий та інтенсивний трав’янистий запах із бальзамічними й деревними відтінками. Ефірна олія розмарину сприяє розслабленню, покращує концентрацію уваги і знімає головний біль.

Працюючи разом, ці олії дарують сильний заряд бадьорості та допомагають боротися зі стресом і тривогою. Життєрадісні лимонні ноти врівноважуються більш приземленим запахом розмарину, створюючи потужну комбінацію, яка допоможе вам пройти через іспити або важкий період на роботі.

Пачулі + іланг-ілангова

Олію пачулі отримують паровою дистиляцію висушеного листя рослини пачулі. Вона має сильний, п’янкий аромат із солодкими, пряними, деревними, мускусними й земляними нотами, що нагадує запах вологого ґрунту. Олія пачулі знімає стрес і тривогу, полегшує головний біль і менструальні болі, допомагає розслабитися.

Олію іланг-ілангу також отримують паровою дистиляцією зі свіжих квітів дерева кананги. Її запах можна охарактеризувати як квітковий, солодкий і пряний. Ця олія використовується в ароматерапії для зниження високого кров’яного тиску і як афродизіак.

Якщо змішати ці олії, землянистість пачулі врівноважить яскраво виражену солодкість іланг-ілангу. Це своєрідне поєднання інь та янь, яке допомагає збалансувати емоції та культивує гармонію між розумом і тілом.

Трояндова + лавандова

Трояндова олія — одна з найдавніших ефірних олій, відомих людству. Її добувають паровою дистиляцією із пелюсток двох основних видів троянд, дамаської та прованської. Ефірна олія троянди має характерний запах троянди, що робить її популярним парфумерним інгредієнтом.

Лавандова олія виробляється паровою дистиляцією із суцвіть лаванди звичайної або португальської. Вона має легкий, заспокійливий аромат, який цінується за свої розслаблювальні та антистресові властивості. Ця олія дуже популярна в ароматерапії завдяки своїй здатності зменшувати тривожність і сприяти здоровому сну.

Комбінація лавандової та трояндової олії — це ідеальне поєднання простоти (лаванда) і складності (троянда). Вона допоможе вам відчути себе спокійно й розслаблено, знизить рівень стресу і принесе мирну й заспокійливу атмосферу, яка супроводжуватиме вас упродовж дня.

Кориці + апельсинова

Як і лимонну, апельсинову олію отримують методом холодного віджиму зі шкірки фруктів. Вона має свіжий, яскравий і підбадьорливий аромат. Ефірна олія апельсина зміцнює імунну систему, допомагає полегшити симптоми застуди й дає заряд енергії, якого вистачить на увесь день.

Олію кориці отримають паровою дистиляцією з кори цейлонського коричного дерева. Є також дешевша версія, що виробляється з кори китайської касії, але справжня корична олія має більш насичений і тонкий аромат. Її запах теплий, насичений і пряний запах; він зменшує тривожність, сприяє кращому сну й допомагає організму боротися з інфекціями.

Суміш цих двох олій — саме те, що вам потрібно, щоб створити святкову атмосферу. Вона має затишний аромат, який допоможе вам розслабитися і забути про негаразди (хоча б на деякий час) і змусить подумати про святкові урочистості та тихі вечори, проведені перед каміном із кухлем гарячого шоколаду.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1056