5 порад для детоксу шкіри після свят або відпустки

23.04.2024 09:16

5 порад для детоксу шкіри після свят або відпусткиСвятковий сезон або відпустка, у якій ви ні в чому собі не відмовляли, можуть негативно позначитися на стані шкіри шкір: нездорова їжа та алкоголь, нічні вечірки та стрес (здебільшого позитивний, але стрес є стрес) призводять до того, що вона виглядає тьмяною та втомленою. Щоби повернути шкірі здоровий колір і сяйво, необхідно провести її детокс. Як можна це зробити в домашніх умовах?

Пийте багато води

Якщо шкіра виглядає тьмяною, швидше за все, вона зневоднена. Щоб оживити шкіру, потрібно забезпечити її якомога більшою кількістю вологи. Це означає не лише нанесення зволожувальних засобів (хоча вони точно не зашкодять), а і вживання достатньої кількості води. Вона зволожить шкіру зсередини й допоможе організму позбутися токсинів, що накопичилися в ній за час свят або відпустки. Якщо ви не любите звичайну воду, можете додати в неї трохи лимона, огірка, імбиру або базиліка, щоб зробити її смачнішою. Майте на увазі, що більшість соків та газованих напоїв не рахуються, оскільки містять забагато цукру. Також не варто зловживати напоями, які містять кофеїн.

Дотримуйтеся здорової дієти

Після регулярного вживання важкої, жирної їжі та десертів потрібно дати організму перепочити. Цукор і жирна їжа вважається однією з можливих причин появи акне, отже якщо у вас після свят або відпустки раптово з’явилися висипання, можливо, у цьому винні саме солодощі. Щоб допомогти шкірі прийти в норму, треба зменшити споживання смаженої та жирної їжі, цукру, червоного м’яса та алкоголю. Свіжі овочі та зелень, цільнозернові та легкозасвоювані білкові продукти (нежирне м’ясо, яєчні білки, нут) — ось ваші найкращі друзі.

Зробіть пілінг

Щоби побачити чисту, здорову й сяючу шкіру, потрібно видалити відмерлі клітини, які накопичилися на її поверхні останні кілька днів або навіть тижнів. Якщо ваша шкіра не надто чутлива, використання детокс-скрабу для обличчя з інгредієнтами з детокс-інгредієнтами, такими як активоване вугілля або косметична глина, — найпростіший спосіб зробити шкіру гладенькою та відновити здоровий колір обличчя. Більш м’які способи відлущування шкіри включають м’який хімічний пілінг із кислотами або ензимами або спонж конняку (конжаковий спонж).

Вибирайте засоби для обличчя із заспокійливими інгредієнтами

Вживання жирної та солодкої їжі, а також активне використання декоративної косметики можуть призвести до подразнення шкіри або навіть алергічних реакцій. Щоб заспокоїти шкіру, спробуйте лосьйони, тоніки, маски або інші засоби для догляду за шкірою, які містять заспокійливі та регенераційні компоненти. До таких інгредієнтів належать, зокрема, гель листя алое вера, ромашка, лаванда, алантоїн, бісаболол, пантенол, ніацинамід, олія енотери, зелений чай, олія бурачника, олія обліпихи, календула, солодка, нім, огірок та інші. Уникайте продуктів, які містять агресивні поверхнево-активні речовини, етиловий спирт та інші подразники.

Подаруйте шкірі заряд енергії

Після свят або відпустки ваша шкіра потребує потужного живлення та заряду енергії. Якщо ви ніколи раніше не користувалися сироваткою для шкіри, саме час її спробувати! Більшість сироваток містять лише один або два активних інгредієнти, які виконують конкретну функцію. Наприклад, гіалуронова кислота є потужним зволожувачем, вітамін С та інші антиоксиданти захищають шкіру від вільних радикалів та передчасного старіння, колаген підвищує еластичність і пружність шкіри, ретинол і коензим Q10 мають антивікові властивості тощо. Обирайте сироватку залежно від того, чого саме зараз найбільше потребує ваша шкіра.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1060