5 порад, які допоможуть вашій шкірі відновитися після вечору п’ятниці

02.05.2024 09:16

5 порад, які допоможуть вашій шкірі відновитися після вечору п’ятниціВечір п’ятниці — чудовий час, щоб зняти стрес від робочого тижня і розслабитися з друзями, випити пару келихів і, можливо, навіть піти потанцювати. У цьому немає нічого поганого, але іноді ми втрачаємо контроль над собою і відриваємося на повну, навіть якщо в нас є якісь плани на суботу, крім «відсипатися». Якщо ви забагато повеселилися в п’ятницю, а в суботу вам потрібно мати презентабельний вигляд, ось 5 порад, які допоможуть вашій шкірі відновитися після вечору п’ятниці.

Умийтеся теплою водою

У вас може виникнути спокуса вмитися холодною водою, щоб освіжитися, але це буде стресом для вашої шкіри, яка й так перебуває в стресовому стані. Зараз вашій шкірі потрібне дбайливе очищення за допомогою м’якого засобу для вмивання без агресивних ПАР і теплої (але не гарячої!) води. Якщо освіжити шкіру, після вмивання ополосніть обличчя прохолодною водою і обережно промокніть його рушником, не розтираючи.

Зробіть масаж обличчя

Масаж обличчя покращує кровообіг і лімфодренаж, у результаті чого покращується колір обличчя і повертається здорове сяйво шкіри. На додаток він зменшує стрес і розслаблює мімічні м’язи. Якщо ви ніколи не робили собі масаж обличчя, просто вбийте в пошук на YouTube «масаж обличчя» або «лімфодренажний масаж обличчя», відкрийте перше-ліпше відео й дотримуйтесь інструкцій. Для додаткового ефекту розслаблення спробуйте пошукати «ASMR масаж обличчя» (треба зазначити, що ASMR працює не для всіх і, можливо, не підійде саме вам, але ви ніколи не дізнаєтеся, поки не спробуєте).

Випийте зеленого чаю… і не викидайте чайні пакетики

Алкоголь є сечогінним засобом, а це означає, що вживання алкоголю змушує більше мочитися і спричиняє зневоднення, якщо ви забуваєте пити ще й воду. Наступного дня організм затримує рідину, щоб компенсувати втрату вологи, що призводить до набряків. Якщо вам потрібно позбутися набряків і темних кіл під очима після вечора п’ятниці, але у вас немає патчів під очі, скористайтеся старими добрими чайними пакетиками.

Заваріть два пакетики зеленого чаю, вичавіть зайву рідину й покладіть пакетики в холодильник приблизно на десять хвилин. Потім дістаньте їх із холодильника, ляжте, закрийте очі й покладіть пакетики чаю на повіки на 5–10 хвилин. Зелений чай містить кофеїн, який звужує кровоносні судини, і теофілін, який знімає запалення.

Використайте пластир від прищів

Вживання занадто великої кількості алкоголю може призвести до висипань у людей зі схильною до акне шкірою. Якщо у вас з’явився прищ після вечірки в п’ятницю ввечері, скористайтеся спеціальним пластиром від прищів, щоб заспокоїти запалення; він витягне воду і гній, і ваша шкіра знову стане чистою. Також можна скористатися точковим засобом від прищів, який зменшує запалення, почервоніння та набряк. Чого не можна робити за жодних обставин, так це колупати і видавлювати прищі, оскільки це призведе до ще більшого запалення і рубцювання.

Нанесіть заспокійливу маску

Щоб допомогти шкірі відновитися після нічної гулянки й повернути їй сяйво, потрібно її зволожити й заспокоїти. Спробуйте маску, яка забезпечить вашу шкіру вологою та поживними речовинами, а також допоможе розслабитися. Найкраще підходять листові маски, просякнуті сироваткою, яка миттєво відновить вашу шкіру. Шукайте в списку активних інгредієнтів гіалуронову кислоту, кераміди, пантенол і екстракт центели, які відновлять природний захисний бар’єр вашої шкіри. Після маски нанесіть свій звичайний зволожувальний крем.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1074