Як вибрати спідницю на повну фігуру онлайн

23.06.2023 14:09

Як вибрати спідницю на повну фігуру онлайнВласниці фігур набагато більших, ніж заповітні «90-60-90», чудово знають, наскільки складно підібрати собі спідницю навіть при сучасному розмаїтті. Доводиться довго приміряти модель за моделлю, поки не вдасться нарешті знайти свій варіант. А що, коли можливості приміряння немає, оскільки покупка здійснюється онлайн? Як вибрати спідницю на повну фігуру у цьому випадку? Розповідаємо.

На жаль, далеко не у кожному місті чи іншому населеному пункті знайдуться магазини хоч із якимось вибором одягу розмірів plus size. І дуже рятують у таких випадках інтернет-магазини, інсташопи та інші онлайн-майданчики, де якраз можна купити спідницю потрібного розміру, фасону та кольору незалежно від свого географічного положення.

Але проблематично в даному випадку «вгадати» з параметрами бажаної спідниці. Раптом вона виявиться замалою чи завеликою? Раптом сяде по фігурі зовсім не так, як ви собі це уявляли? З урахуванням того, що доставка зазвичай платна, а більшість онлайн-магазинів пропонують тільки обмін розміру, а не повернення коштів, купувати спідницю таким чином страшнувато.

На щастя, якщо знати правила вибору одягу онлайн, ризик невдалої покупки зводиться до мінімуму. Давайте зараз розглянемо, що важливо враховувати і на що звертати увагу, якщо вам потрібно купити в онлайн магазині спідницю плюс сайз.

Визначтеся з фасоном для вашого типу фігури

Не всі повні фігури однакові. Незалежно від розміру, фігури діляться на кілька типів, серед яких традиційно виділяють «пісочний годинник», «прямокутник», «груша», «перевернутий трикутник» та «яблуко». Поділ залежить від того, в якій частині тіла найбільше сконцентрований об'єм, а також від ступеня вираженості талії.

У «пісочного годинника» стегна і груди приблизно однакові, а талія добре виражена, тому при такому типі фігури вибір фасонів практично необмежений: їм іде все! Єдине, від чого варто відмовитись, так це від надто вузьких спідниць, які можуть зайво привертати увагу до повноти.

Рекомендовані спідниці для типу фігури «груша», при якому стегна помітно масивніші за груди і плечі, включають моделі прямого або трапецієподібного крою довжиною до колін або нижче. При фігурі «яблуко», коли зайвий об'єм знаходиться в ділянці живота, особливо рекомендовані спідниці-олівці, а також пасують спідниці А-силуету.

У випадку з «перевернутим трикутником» проблемною зоною є масивніший «верх» порівняно з низом, і спідниці для такої фігури рекомендовані розкльошені донизу (наприклад, спідниці-годе) , і також можуть успішно сісти моделі пліссе. Ну а якщо фігура відноситься до типу «прямокутник» і у неї приблизно рівний обхват грудей, талії та стегон, то в такій ситуації стилісти зазвичай радять вибирати вільні спідниці на поясі-гумці.

Обов'язково точно виміряйте об’єм талії та стегон

При покупці спідниці онлайн визначати свій розмір «на око» або ж за бирками речей, що вже є, — дуже погана ідея. Тож перед покупкою обов'язково точно виміряйте свої параметри, дотримуючись всіх базових правил проведення вимірів:

  • стрічку розташовуйте строго паралельно до підлоги;
  • обхват талії виміряйте у найвужчому місці корпусу;
  • обхват стегон вимірюйте по найвипукліших точках сідниць;
  • вимірюйте об’єми в нижній білизні.

Запишіть отримані значення та орієнтуйтеся при виборі саме на них.

Дивіться не на бирки, а на реальні виміри

Продовження попереднього пункту: якщо на спідниці написано XL, XXL тощо, це ще нічого не означає. У різних виробників під цими позначеннями можуть ховатися різні цифри! Орієнтуйтесь на зроблені вами заздалегідь виміри та у разі потреби просіть продавця надати розмірну сітку.

Звертайте увагу на особливості матеріалу

Звертайте при купівлі спідниці увагу на особливості тканини, з якої вона зроблена. Наприклад, зважайте на те, наскільки тягнеться матеріал. І якщо в описі спідниці в інтернеті вказано не один розмір, а вилка «від-до», то беріть ту, для якої ваш розмір проходить ближче до нижньої межі цієї вилки, якщо ви, звичайно, не хочете, щоб спідниця вас дуже облягала.

Враховуйте також, наскільки матеріал щільний або легкий, чи сильно він мнеться, чи тримає він форму або вільно спадає донизу. Якщо надається така можливість, задайте всі питання, що цікавлять, онлайн-продавцю, якщо ж ні, то як мінімум з'ясуйте назву матеріалу і вивчіть його особливості в інтернеті.

Критично оцінюйте фото спідниці на моделі

Навіть у спеціалізованих онлайн-магазинах одягу плюс-сайз моделі виглядають далеко не так, як реальні дівчата та жінки відповідних розмірів. Тут справа і у високому зрості, який «з'їдає» зайві кілограми, і в тому, що практично у всіх випадках моделі мають тип фігури «пісочний годинник», а йому, як ми вже писали, йдуть усі фасони спідниць незалежно від розміру.

Крім того, не забувайте, що фото в магазинах одягу майже завжди відретушовані: десь «підправлено» зайві складочки, десь «випрасовано» шкіру, десь «захований» животик, що випирає. При цьому пози моделей підібрані так, щоб у максимально вигідному світлі представити спідницю, а крім того, під рекламованим одягом на моделях може бути коригуюча білизна, що знову ж таки не дає розуміння того, як спідниця виглядає насправді.

Вивчайте відгуки

Добре, якщо у вас є можливість вивчити відгуки покупців, що вже придбали спідниці, ще краще — якщо вони будуть з фото або відео. Так у вас з'явиться шанс побачити спідницю, яка сподобалася, на реальній фігурі і в реальних умовах носіння. Якщо ж саме на бажану модель відгуків немає, то хоча б спробуйте пошукати, як у реальності виглядають спідниці аналогічного фасону і довжини на фігурі приблизно ваших параметрів.

Будь-які покупки онлайн завжди пов'язані з ризиком отримати «кота в мішку», але якщо ви будете використовувати вищенаведені базові поради, а також будете пильними та уважними, то, впевнені, у вас все вийде і ви не розчаруєтеся у придбаній спідниці плюс сайз.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7566