Що носити, якщо немає талії та є живіт: рекомендації стилістів

03.07.2023 15:49

Що носити, якщо немає талії та є живіт: рекомендації стилістівПомітний виступаючий живіт і погано виражена талія - недоліки, які можуть бути присутніми на фігурі будь-якого розміру. Зазвичай їх всіляко намагаються приховати за допомогою одягу, але не всі знають, що носити, якщо немає талії і є живіт. Саме на такий випадок ми припасли вам кілька корисних рекомендацій від стилістів.

Наявність певної кількості жирових відкладень в області живота насправді зумовлена природними особливостями жіночого організму, якому фізіологічно необхідний цей жир, щоб забезпечити харчування та захист майбутньої дитини у разі вагітності. Але одна справа — невеликий животик, який багато чоловіків або взагалі не помічають, або вважають, навпаки, дуже сексуальним, і зовсім інша — помітний живіт, що випирає, натякає на «цікаве становище», якого немає і близько.

Фігуру, в якій зайвий об’єм зосереджений в області живота, зазвичай називають «яблуком», а сам живіт, що виступає, жартома називають «кавуном». «Кавунчик», як правило, дуже хочеться якось замаскувати, і стилісти на цей випадок радять таке.

Правильний бюстгальтер

Правильно підібраний бюстгальтер зробить практично півсправи в боротьбі з животом, що випирає, оскільки багато в чому від положення грудей залежить враження від фігури. Бюстгальтер повинен бути точно за розміром: не можна, щоб він стискав тіло і створював ефект валиків, а також не можна, щоб він був надто вільним і не забезпечував підтримку грудей на анатомічно правильному рівні.

Положення гудзиків

Всі предмети одягу, що мають гудзики, включаючи сорочки, кардигани, блейзери та жакети, ні в якому разі не можна застібати безпосередньо над животом, інакше це тільки підкреслить його! Натомість гудзики потрібно застібати на найбільш виступаючому місці верхньої частини тіла.

Правильна посадка

При виступаючому животі та відсутності талії занижена посадка по фігурі протипоказана. Штани, спідниці, джинси та шорти слід вибирати з високою посадкою, щоб візуально зменшити талію та приховати живіт. При цьому велике значення має тип тканини: надто товсті та фактурні матеріали навіть при високій посадці додадуть зайвого об'єму в животі, а надто тонкі – не приховають нічого. Найбільш виграшними вважаються гладенькі та помірно щільні тканини без помітної фактури.

Гладкий пояс

Гумка, куліска та об'ємний декор на поясі можуть візуально додати об'єму живота та талії, а цього фігурі типу «яблуко» зовсім не потрібно. Тому краще вибирати гладкий пояс.

Вертикальні лінії

Про те, що вертикальні лінії у силуеті роблять фігуру стрункішою, знають сьогодні, мабуть, усі. Але не обов'язково для цього вибирати одяг виключно у вертикальну смужку, адже створити вертикалі в образі можна також за допомогою аксесуарів та багатошаровості. Наприклад, поверх будь-якого «верху» можна надіти подовжений жакет, залишивши його розстебнутим, можна використовувати довгі вертикальні прикраси, сумки на довгих ремінцях тощо.

Діагоналі

Діагоналі, так само як і вертикалі, мають «стрункі» властивості. І цим можна скористатися, щоб візуально прибрати живіт. Наприклад, одним із варіантів створення діагоналей в образі є сукні із запахом. Також рекомендуються сумочки крос-боді, які створюють діагональ завдяки тому, що носяться через плече. Розміри сумочки підбирайте в залежності від розміру фігури: чим вона більша, тим більше повинна бути і сумочка.

Зміщення акцентів

Один із найкращих способів сховати живіт — відвернути увагу від нього. За допомогою одягу та аксесуарів необхідно змістити увагу з проблемної зони на ті частини тіла, які є більш виграшними. Наприклад, «верх» з V-подібним вирізом + ланцюжок або кольє допоможуть акцентувати увагу на шиї та ключицях, зробивши їх центральною частиною всього образу. А принтований «низ» у комплекті з однотонним «верхом» приверне увагу до ніг та стегон, відволікаючи від живота.

З урахуванням перелічених вище рекомендацій маскувати виступаючий живіт і широку талію можна незалежно від розмірів фігури, але якщо подібна проблема є при повній фігурі, то додатково потрібно враховувати також і загальні рекомендації для такої постаті. Наприклад, бажано у цьому разуі вибирати для суконь і спідниць довжину міді чи максі, уникати яскравих великих принтів не тільки в області живота, а й у цілому, і ще відмовитися від надмірно облягаючих нарядів. Крім того, можна звернути увагу на коригуючу білизну, яка допомагає приховати недоліки фігури та виглядати в потрібний момент ідеально.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7574